Guardiola megalázta játékosát?

Pep Guardiola kihagyta a Bajnokok Ligája-keretéből Yaya Tourét, az ügynöke szerint ezzel megalázva az elefántcsontparti játékost – írja a Sunday Mirror.

A 33 éves középpályás azért nem játszhat a legrangosabb európai kupasorozatban az idén, mert Guardiola az UEFA szabályai miatt csak meghatározott számú idegenlégióst szerepeltethet a BL-ben, így Touré a döntése értelmében létszám fölöttivé vált.

Az ügynök, Dimitri Seluk azt is elmondta, hogy tisztelik Guardiola döntését, és ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, akkor ő Angliába utazik, és elmondja a televízióban, hogy Guardiola a világ legjobb menedzsere. Ellenkező esetben viszont reméli, hogy a katalán menedzser elég „tökös” lesz, hogy bocsánatot kérjen védencétől, amivel akkor tartozni fog neki.

Viccesen hozzátette azt is, hogy reméli, Pep legalább ahhoz elég jónak tartja majd a játékost, hogy a Ligakupában jusson majd neki tíz perc a meccs végén egy harmadosztályú ellenféllel szemben.

Touré a BL-döntés ellenére kitölti a 2017 nyaráig szóló szerződését – ami egyébként heti 220 000 fonttal gazdagítja – mivel játszani és bizonyítani szeretne.

Yaya Touré és most igazolt kapus, Claudio Bravo személyében a City keretének mindössze két olyan tagja van, aki már nyert Bajnokok Ligáját, a középpályás Guardiola Barcelonájával diadalmaskodott 2009-ben.

A játékosnak azért is fáj a mellőzése, mivel kulcsszereplője volt a manchesteriek újkori sikereinek, de azt is tudni kell róla, hogy állítólag Guardiolával való megromlott viszont miatt igazolt annak idején a Citybe a Barcelonából.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »