Gröhling kockázatosnak tartja az iskolák megnyitását, közben egy komáromi alapiskola azt közölte, jövő héten nem nyitnak ki

Gröhling kockázatosnak tartja az iskolák megnyitását, közben egy komáromi alapiskola azt közölte,  jövő héten nem nyitnak ki

Az iskolák jövő heti megnyitása rendkívül kockázatos – jelentette ki Branislav Gröhling oktatási miniszter azt követően, hogy a kérdésről ma online-konferencia keretében egyeztetett hetven szlovákiai város polgármesterével. 

Gröhling arról egyelőre nem beszélt, hogy mikor nyithatnak ki az iskolák, így azt sem tudni, hogy tartják-e magukat az eredeti, január 11-i dátumhoz. Mindössze azt ismételte meg, amit már az oktatási tárca a nap folyamán közösségi oldalán bejelentett: legkésőbb kedden, azaz január 5-én tájékoztatnak az iskolák nyitásáról.

Közben a komáromi Jókai Mór Alapiskola Facebook-oldalán egy minisztériumi közleményre hivatkozva azt írta a szülőknek, hogy a „fenntartó elrendelése alapján, 2021. január 11-én nem nyílnak meg az iskolák.”

Hírdetés

„Így intézmenyünk minden évfolyama (1.-9. évf.) hétfőtől meghatározatlan időre áttér az online oktatásra. A felső tagozat a már megszokott órarend alapján folytatja tovább, az alsó tagozat pedig a hét folyamán kap pontosabb eligazítást a distans formáról. Amint frissebb információkat kapunk, azonnal közöljük” – írták.

 Arról, hogy az óvodák milyen feltételek mellett nyithatnak meg, ebben a cikkünkben írtunk!

A hírt frissítjük!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »