Gröhling felszólította a pedagógusokat és az iskolai alkalmazottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével

Gröhling felszólította a pedagógusokat és az iskolai alkalmazottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter felszólította a pedagógusokat és az iskolai alkalmazottakat, hogy oltassák be magukat koronavírus ellen. Az oltás a miniszter szerint nemcsak véd a betegség súlyos lefolyása ellen, hanem a beoltott ember egyben a környezetében lévőket is megóvja.

A Szlovák Tudományos Akadémia Biomedicina Központjának legújabb kutatási eredményei, valamint a külföldi kutatási eredmények szerint az oltás hatékonyabb védelmet nyújt, mint a betegség nyomán kialakult immunitás. Ennek oka, hogy az oltás hatására a szervezetben több ellenanyag termelődik, mint a könnyű lefolyású koronavírus-fertőzést követően, hangsúlyozta.

Hírdetés

„Napjainkban nagyon sok félrevezető információ terjed az interneten, de úgy vélem, épp a pedagógusoknak kellene tudniuk különbséget tenni az álhírek és a valós információk között. A pedagógus az iskolában tudományos ismereteket oktat, bíznia kell tehát a tudományban és a kutatási eredményekben. A klinikai vizsgálatok világosan alátámasztják, hogy a vakcina hatékony és biztonságos. Fontos, hogy az iskolák normális működése érdekében mindnyájan éljenek az oltás lehetőségével, akik ezt megtehetik“ –vélekedett.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »