Gröhling: a gyerekek 90 százaléka jár iskolába

Gröhling: a gyerekek 90 százaléka jár iskolába

Jelenleg a tanulók 90 százaléka jár iskolába, tíz százalékuk távoktatásban részesül – tájékoztatott a szerdai kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

„Az említett tíz százalékból kilenc online, a maradék egy százalék pedig feladatlapok vagy telefonos konzultáció útján folytatja tanulmányait” – tette hozzá a miniszter.

A Gröhling arról is tájékoztatott, hogy

Hírdetés

– tette hozzá. Az antigénalapú tesztelés az év végéig folytatódik.

Gröhling azt mondta, örül, hogy az iskolákban továbbra sincsenek járványgócok, és nem kell bezárni azokat. „Az iskolák még a fekete járásokban is nyitva vannak, csupán egyes osztályokban szünetel a tanítás” – közölte.

A miniszter arra is kitért, hogy az egyetemek elutasították a tervezett reformokat és a minisztérium által előterjesztett javaslatot. Hangsúlyozta, hogy másfél éve tart az egyeztetés arról, hogy a felsőoktatási intézményeknek milyen irányba kell elmozdulniuk, ezért itt a konkrét lépések ideje. „A véleményezési eljárás során három hét volt arra, amikor konkrétan lehetett hozzászólni az egyes pontokhoz. Nem fordulhat elő, hogy másfél év után valaki azt mondja, teljes egészében elutasítja a tervet, ám azt nem közli, konkrétan hogyan képzeli el” – tette hozzá Gröhling.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »