Grendel Gábor eljárást indított az ügyvéd ellen, aki megrendelte az ő lejáratását

Grendel Gábor parlamenti képviselő eljárást indított a Szlovák Ügyvédi Kamaránál Dušan Repák ellen, aki Marian K.-nál megrendelte az ő lejáratását a 2018-as önkormányzati választások előtt. Grendel erről a közösségi oldalán adott tájékoztatást

A Kamarának eljuttatott indítványban részletek vannak abból a Threema applikáción keresztüli kommunikációból, amelynek autentikus mivoltát a bazini Speciális Büntetőbíróság ismerte el a hamis televíziós váltók ügyében hozott – eddig nem jogerős – ítéletében.

Grendel szerint Dušan Repák ügyvéd a kommunikációban megkérdezte Marian K.-t „valami érdekes dolgról”, amelyet Grendel ellen lehetne felhasználni a pozsonyi óvárosi önkormányzati választások előtt. K. Marian aztán azt írta neki vissza, hogy elkészíti, azzal a kérdéssel, hogy kit akar Repák átültetni. Repák erre a Threema leirata szerint azt felelte, hogy senkit, de Radoslav Števčík polgármesteri jelölt, a mostani óvárosi polgármester számára jobban megfelelt Grendelnél.

Hírdetés

Grendel úgy véli, hogy Repák ebben az ügyben nem lelkiismeretesen és becsületesen járt el, ami ellentétes az ügyvédi törvénnyel. Ez vezette a panasz beadására, mivel egy maffiakapcsolatokkal rendelkező személytől megrendelni valakinek a lejáratását, az nem lehet sem becsületes, sem lelkiismeretes.

Panaszában arra is rámutat, hogy 2018 márciusában már nyilvánosságra hoztak jelentéseket Marian K. tisztességtelen tevékenységéről, akit jelenleg Ján Kuciak újságíró gyilkosságával is vádolnak.

– fejezte be Grendel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »