Greif: „Gólt kell lőnünk”

Greif: „Gólt kell lőnünk”

Holman Dávid játéka kérdéses a mai (21.00) Dundalk–Slovan mérkőzésen, a labdarúgó Európa-liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. A magyar középpályás a pozsonyiak egyik legjobbja volt az utóbbi mérkőzéseken, így nagy érvágás lehet a hiányzása.

„Dávid a Dundalk elleni első mérkőzésen a csapatunk legjobbja volt. A jó formáját a bajnoki meccsen is megerősítette, sajnos azonban rúgást kapott a lábikrájára, ezért le kellett cserélni. Meglátjuk, hogyan alakul a sérülése, az orvosi stáb mindent megtesz, hogy rendben legyen az írországi visszavágóra” – mondta Holman helyzetéről ifj. Ján Kozák, a fővárosiak vezetőedzője.

A Slovan a Fortuna Liga 4. fordulójában könnyedén, 4:0-ra győzte le az aranyosmarótiakat, annak ellenére, hogy több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki eddig kevesebbet szerepelt. 

„Abena és Bozsikov is pihent, Sporarnak pedig kisebb sérülése volt. A változások a kezdőben már az Európa-liga-selejtező miatt voltak, hogy azok, akik eddig sokat játszottak, tudjanak egyet pihenni. Remélem, hogy a Dundalk elleni mérkőzésre sikerül megtalálnom az ideális összeállítást, amivel sikeresek lehetünk” – jegyezte meg Kozák.

A Slovan az utolsó öt mérkőzésén nem kapott gólt, így érthető, hogy a védelem jó formáját át akarják menteni a mai Európa-liga-selejtezőre is. Az egy héttel ezelőtti hazai meccsen 1:0-ra győztek, így ha Írországban sem kapnak gólt, akkor biztosan továbbjutnak. 

Hírdetés

„Ez egy nagyon jó kiinduló helyzet. Igaz, hogy lőhettünk volna több gólt is, de ezzel kell elégedettnek lennünk, innen kell kiharcolnunk a továbbjutást. Az ellenfél komoly minőséget képvisel, tudjuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés.

A Dundalk hátrányban van, így biztosan dominálni akar, ami nekünk jó, hiszen remek kontratámadásokat tudunk vezetni. Gólt kell lőnünk, és nem szabad kapnunk egyet sem” – adta ki a parancsot Dominik Greif, a Slovan kapusa, aki az odavágó utolsó perceiben bemutatott egy óriási bravúrt. „Remélem, továbbjutást érő védés volt” – mosolygott a 22 éves kapus, aki az elmúlt bajnokin a fővárosiak csapatkapitánya volt.

A visszavágót az ír fővárosban, Dublinban, a Tallaght stadionban játsszák, mivel a dundalki Oriel Park nem felelt meg az UEFA előírásainak. 

A meccs játékvezetője az osztrák Robert Schörgenhofer lesz, az STV 2 élőben közvetíti a találkozót. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »