Gregorián dallamok, taizé dalok a NEK mai programjában

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus csütörtöki programjában gregorián dallamok is fölcsendülnek.

A Hungexpón a reggeli ima után John Onaiyekan nigériai bíboros tart katekézist. Ezt Mary Healy amerikai teológus, a Pápai Biblikus Bizottság tagjának tanúságtétele követi.

A fél 12-kor kezdődő szentmisén liturgikus keretek között első alkalommal hangzik el a lovári nyelvű mise. A Le Devleske (Istennek) című, a szentmise állandó, a hívek által énekelt részeit tartalmazó zenemű létrejöttét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére Lakatos György hegedűművész koordinálta, a zeneszerző Oláh Patrik Gergő.

Hírdetés

A délutáni fakultációk között szerepel Székely János szombathelyi megyés püspök előadása a cigánypasztorációról és Massimo Camisasca, a reggio emilia-guastallai egyházmegye püspökének Az olasz papok vértanúsága a 2. világháború után című előadása.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

Este hét órától a Szent István-bazilikában az országban működő nagyobb közösségek, lelkiségi mozgalmak tartanak közös, kétórás szentségimádást, amelyen gregorián dallamok, taizéi dalok és népszerű dicsőítő énekek hangzanak el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »