Gréczy: Ha van demokratikus összefogás, a Jobbik nem nyer egyéni körzetet

Gréczy: Ha van demokratikus összefogás, a Jobbik nem nyer egyéni körzetet

Az MSZP–DK-megállapodásról készült, nemrégiben nyilvánosságra került listából kiderül, hogy 55-45 arányban osztanák el a 106 egyéni választókerületet, és Budapesten már az Együtt és Párbeszéd is számíthat két körzetre. A DK szóvivője szerint abba kell hagyni a pártokon belüli vitákat.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a lista pontos, igaz, az MSZP-n belül erről még vannak viták, és vannak konfliktusok, de kell, hogy legyen annyi belátásuk, hogy a két párt támogatottsága nagyjából azonos.

A DK erős és egységes párt, a tervezetet, amely a listán megjelent, képviselni lehet – jelentette ki Gréczy Zsolt.

Kiemelte:  vannak olyan körzetek, ahol néhány 10 szavazaton múlik majd a szavazás. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: az LMP nem követheti el még egyszer azt a bűnt, hogy egyénileg indul. Abba kell hagyni a pártokon belüli vitákat – emelte ki a szóvivő.

Hírdetés

A DK önálló listán indul, a listavezető Gyurcsány Ferenc lesz – húzta alá Gréczy Zsolt, kiemelve, hogy a párt készen áll arra, hogy a megállapodás megszülessen.

Mint mondta, egyetlen demokratikus párt sem csatlakozott a Jobbikhoz.

Nem szabad a kormány közelébe engedni a Jobbikot – fűzte hozzá Gréczy Zsolt, aki szerint ha van demokratikus összefogás, a Jobbik nem nyer egyéni körzetet.

forrás: Kossuth Rádió 180 perc / hirado.hu

The post Gréczy: Ha van demokratikus összefogás, a Jobbik nem nyer egyéni körzetet appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »