Görögország mentené a menthetőt – nem kötelezné a beutazó turistákat karanténra

Görögország mentené a menthetőt – nem kötelezné a beutazó turistákat karanténra

A közkedvelt turistacélpont, Görögország azt tervezi, hogy megszünteti a kötelező karanténkövetelményeket néhány ország turistái esetében. 

Azért a helyzet nem annyira egyszerű, mint elsőre hangzik, a kötelező karantén alóli kivételt ugyanis az egyes érintett országoknak is jóvá kell hagyniuk.

“Karanténnal nem lehet turizmus”

Hírdetés

mondta Stelios Petsas pénteken az egyik görög televíziós műsorban.

Athén üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát, mely szerint megszüntetnék az utazási korlátozásokat a hasonlóan pozitív eredményeket produkáló országok között. Kormányzati információk szerint Athén ennek fényében már kétoldalú tárgyalásokat folytat Ciprussal, Csehországgal, Ausztriával, Bulgáriával és Izraellel is az utazási korlátozások – különös tekintettel a 14-napos karanténkövetelmény – eltörlése céljából.

Görögország már jövő hét hétfőn megszünteti az országon belüli utazási korlátozás többségét, Krétára például ingyenessé teszik az utazást, május 25-től pedig minden szigetre engedélyeznék a kirándulások szervezését. A légitársaságok május végétől fokozatosan újraindítják járataikat Németországba és más EU-tagországokba is. Hétfőtől megnyitnak a látogatók előtt az olyan régészeti helyszínek, mint például az Akropolisz.

krankenkassen.de/dpa


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »