Görögkatolikus kápolnát és közösségi házat áldottak meg Kecskeméten

Görögkatolikus kápolnát és közösségi házat áldottak meg Kecskeméten

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita görögkatolikus kápolnát és közösségi házat áldott meg Kecskeméten július 24-én, vasárnap, majd Szent Liturgiát vezetett Feczák László ezüstmisés kecskeméti szervezőlelkésszel.

A kecskeméti szervezőlelkészséget 2008-ban az akkor kinevezett püspök, Kocsis Fülöp alapította meg, és Feczák Lászlót kérte fel az ottani görögkatolikus hitélet erősítésére.

A máriapócsi születésű lelkipásztor az MTI-nek elmondta: 1991-ben szentelték áldozópappá Nyíregyházán; álmosdi, bagaméri és nagydobosi szolgálata után nevezték ki a Kecskeméten és környékén szórványban élő görögkatolikusok szolgálatára.

Bács-Kiskun megyében Kecskemét mellett Baján, Hajóson, Kiskunfélegyházán és Nagykőrösön rendszeresek a görögkatolikus liturgiák, de a szervezőlelkész alkalmanként más településeken is vezet szertartásokat.

A magyar állam a tulajdonában lévő bajai kis szerb templomot és a kecskeméti Zimay László utcai ingatlant tavaly december 12-én adta át a Hajdúdorogi Főegyházmegyének. Kecskeméten azóta kápolnát és közösségi házat alakítottak ki, de az épületegyüttes még most is jelentős felújításra szorul, amelyhez minden segítséget örömmel fogadnak – hangsúlyozta Feczák László.

Az épület kulturális programok helyszíne is lesz, hamarosan például kiállítást rendeznek itt a tiszakécskei Rausz Szilveszter ikonfestő alkotásaiból.

Forrás: MTI

Fotó: Hírös.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »