Gorka Sebestyén: ez a leginkább Izrael-barát adminisztráció 1776 (az Egyesült Államok alakulása) óta

– Tudomásom szerint ez a leginkább Izrael-barát adminisztráció 1776 (az Egyesült Államok alakulása) óta. Ez tény – jelentette ki Gorka Sebestyén egy washingtoni eseményen. A magyar származású, brit születésű Gorka Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója elmondta: tudomása szerint az Iránnal kötött atomalku miatt szomorú volt az elnök, azt szerette volna, ha valahogy sikerül megsemmisíteni azt.

– Az egyik kormánytagtól hallottam (nem mondhatom meg melyiktől), hogy csak három kormánytag támogatta az elnök felvetését, hogy költöztessék Jeruzsálembe az amerikai követséget – jelentette ki egy washingtoni eseményen Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Gorka Sebestyén.

Hírdetés

A washingtoni középjobb fiataloknak szóló Rare híroldal beszámolója szerint a magyar származású, brit születésű Gorka úgy folytatta, hogy a kormányból a három emberen kívül senki nem akarta a költözést, vagy le akarta azt lassítani, mert a gyors változás felfordulást okozna a Közel-Keleten. Gorka elmondása szerint az elnök azért akarta véghezvinni ötletét, mert ezt ígérte választóinak. Állítólag Trump hozzátette: „és azért is, mert ez a helyes lépés”.

– Tudomásom szerint ez a leginkább Izrael-barát adminisztráció 1776 (az Egyesült Államok alakulása) óta. Ez tény – jelentette ki Gorka Sebestyén a washingtoni eseményen. Mint mondta, tudomása szerint az Iránnal kötött atomalku miatt szomorú volt az elnök, azt szerette volna, ha valahogy sikerül megsemmisíteni azt.

Azt nem tudni, Gorka mely kormánytagokról beszélt, de azt igen, hogy Trump veje, Jared Kushner – akinek a külpolitikai döntéshozatalra állítólag nagy ráhatása van – jó izraeli kapcsolatokkal rendelkezik. A Trump-adminisztráció decemberben jelentette be, hogy Jeruzsálemet tekinti a jövőben Izrael fővárosának, ahová át is költözteti majd nagykövetségét Tel-Avivból.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »