Gorj megyében is indít jelölteket az RMDSZ

Gorj megyében is indít jelölteket az RMDSZ

Kilencezer jelölttel indul az RMDSZ az önkormányzati választáson – derül ki a jelöltállítási folyamat lezárását követő összesítésekből, amelyek szerint a szövetség Gorj megyében is állít jelöltet.

rmdsz9000_b

Az alakulat önkormányzati választási kampányát koordináló Kovács Péter ügyvezető elnök kedden elmondta, a június 5-i helyhatósági megmérettetésen az RMDSZ-nek 300 polgármesterjelöltje, több mint 500 településen helyi listája és 16 megyei tanácsosi listája lesz Erdély 15 megyéjében, valamint a Kárpátokon túli Gorj megyében is.

A szövetség hírlevele által idézett politikus szerint közösségi akaratot teljesítettek azzal, hogy az évek óta fontos és eredményes munkát végzők mellé olyan embereket nevesítettek a választásokra, akik hiteles személyek, és képesek azért dolgozni, hogy a települések fejlődjenek, családbaráttá váljanak.

Elmondta, a cél továbbra is az, hogy a szövetség megőrizze a magyar képviselet súlyát egy olyan időszakban, amikor szerinte egyértelműen megrendült a magyar emberek biztonságérzete. Kovács közölte, ilyen körülmények között az RMDSZ feladata az, hogy a lehető legtöbb fórumon képviseletet biztosítson a magyar embereknek, kiálljon értük és kiharcolja jogaikat.

„A szövetség humánerőforrás-politikáját a magyar emberek írják, nem a hárombetűs ügynökségek, amelyek bárki ellen pillanatok alatt eljárást indítanak. Az RMDSZ önkormányzati listáján egyetlen egy olyan jelölt sem lesz, akit korrupció vádjával ítéltek el. Antal Árpád, Borboly Csaba és Ráduly Róbert tovább kell menjen, tovább kell folytassa a munkát” – hangsúlyozta az ügyvezető elnök.

Kovács Péter kiemelte, hogy az önkormányzati választáson induló személyek között a megújulás jegyében befutó helyen szerepel több nő és fiatal jelölt is. Brassóban Tóásó Imelda és Ambrus Izabella, Fehér megyében Lőrincz Helga, Beszterce-Naszód megyében Zoltán Sipos Tímea, Székelyudvarhelyen pedig Arros Orsolya indul az RMDSZ színeiben, mindannyian listavezetőkként.

Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor parlamenti képviselő az alakulat polgármesterjelöltje, a megyei tanácselnöki tisztségért Pataki Csaba szenátor indul, Nagyváradon ugyanezekre a tisztségekre Huszár István és Pásztor Sándor pályázik. Temesváron Molnár Zsolt parlamenti képviselő a polgármesterjelölt, Arad megyében Faragó Péter, Szilágy megyében pedig Szilágyi Róbert a megyei tanácselnök-jelölt. Kolozsváron Horváth Anna alpolgármester pályázik a polgármesteri székre.

Kovács kiemelte azt is, hogy a szövetség kolozsvári tanácsosi listájának második helyét a történelmi magyar egyházak által nevesített Gergely Balázs tölti be, aki az ügyvezető elnök szerint élvezi az EMNP támogatását is. Mint ismeretes, Szilágyi Zsolt, a néppárt elnöke korábban a Krónikának elmondta: az alakulat tudomásul vette, hogy az egyházfők az EMNP volt alelnökét jelölték az RMDSZ kincses városi jelöltlistájára. Az EMNP önállóan indul Kolozs megyében és a megyeszékhelyen a választáson.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »