Görbicz ígéri, szívüket, lelküket ki fogják tenni

Görbicz ígéri, szívüket, lelküket ki fogják tenni

Felkészülten utazik a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott – mondta a szövetségi kapitány. Kim Rasmussen Tomori Zsuzsannára és Szucsánszki Zitára is csak tartalékként számít.

Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nélkül utazik el a magyar női kézilabda-válogatott a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra. A két rutinos játékost azért hagyta ki a szövetségi kapitány, mert sérülésükből felépülve még nincsenek tökéletes állapotban. Tartalékként azonban bevethetők a torna során. Kim Rasmussen elmondta: mivel hosszú a torna, minden játékosnak jut szerep.

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Ezt a célt szolgálta a Moberlingen-kupa is Norvégiában; az a három mérkőzés megmutatta, hol tartunk, miben vagyunk jók és miben kell javulnunk. A sebesség benne van a lányok lábában, a csapat készen áll a vb-re. Természetesen egy ilyen hosszú tornán lesznek hullámvölgyek, de felkészülten utazunk Németországba” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Görbicz Anitának ez lesz a tizennegyedik világversenye. A csapatkapitány azt mondta: szeretnének jó eredménnyel hazatérni, konkrét elvárásokról nem beszélt. „Én csak azt tudom ígérni, hogy szívünket, lelkünket ki fogjuk tenni a pályán, nagyon fogunk küzdeni. Minden mérkőzésre úgy fogunk kimenni, még a norvég mérkőzésre is, hogy nyerni szeretnénk. Úgy gondolom, hogy készek vagyunk. A Moberlingen-kupán persze voltak hibáink és mindig is lesznek, de megpróbáljuk kiküszöbölni őket és minél kevesebb hibával játszani” – emelte ki.

A szövetségi kapitány korábban többször is a védekezés fontosságát hangsúlyozta. Ezt erősítette meg a válogatott kapusa is. „Úgy érzem, hogy lépésről lépésre haladunk, és ha így folytatjuk, akkor a nagyon fontos cseh és lengyelek elleni mérkőzésekre össze fog állni és együtt tudunk dolgozni, ami a legfontosabb. Ahogy Görbe is mondta, ha szívünket, lelkünket beleadjuk, akkor bízom benne, hogy nagy sikereket tudunk elérni”– mondta Bíró Blanka.

A magyar együttes Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. A hatosból az első négy jut tovább.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »