Gondot okozhat az ingyenes tömegközlekedés a Pozsonyi kerületben

Gondot okozhat az ingyenes tömegközlekedés a Pozsonyi kerületben

POZSONY. Bármi, ami ingyen van, több problémát is hoz magával – mutatott rá Martin Fundárek, a Jobb közlekedés polgári társaság tagja azzal kapcsolatban, hogy Pavol Frešo, Pozsony megye jelenlegi elnöke arról beszélt, a kerületben bevezetné az ingyenes városi és elõvárosi közlekedést.

Fundárek nem vonja kétségbe, hogy az ingyenes közlekedés bevezetése által megnövekedne az érdeklõdés a tömegközlekedés iránt. „Ha azonban a szolgáltató nem rendelkezik a szükséges mennyiségû jármûvel és személyzettel, amelyre a közlekedés megerõsítéséhez szükség van, a járatok zsúfolásig megtelnek, ezért lesznek olyan utasok, akik úgy döntenek, otthagyják a tömegközlekedést, mert nem fognak tolakodni a zsúfolt járatokon” – figyelmeztetett Fundárek. A további nemkívánatos jelenség szerinte az lesz, hogy a nyilvánosság az olyan utakra is a tömegközlekedést használja majd, amelyeket korábban gyalogosan tettek meg.

A szakember kritikus álláspontja leginkább az egész projekt gazdasági kontextusából és anyagi vetületébõl indul ki, amellyel számolni kell. Kétségbe vonja az elképzelés kezdeményezõjének becslését, miszerint a megnövekedett költségeket takarni fogják a megnövekedett adók. „Az adók által azon költségek háromnegyede térülhet meg, amelyeket a szolgáltatások kiesése okoz. Ezen kívül a hiányon kívül a költségeket megnöveli a teljesítmények növekedése is” – hangsúlyozta Fundárek, aki egy külföldi példával is érvelt. „A 70 ezer lakosú Hasselt belga városban az ingyenes közlekedés bevezetése után 10 év alatt 250 %-kal növekedtek a tömegközlekedés költségei. 16 év után a város megszüntette az ingyenes közlekedést” – magyarázza az elemzõ.

Fundárek szerint figyelembe kell venni azt is, hogy szükséges a gépjármûpark és a személyzet bõvítése, amely már jelenleg sem elegendõ. Szerinte ha a tömegközlekedés vonzóbbá tételérõl van szó, a helyes utat inkább a menetdíj csökkentése jelenthetné. Rámutatott arra a tényre, hogy az éves bérlet Pozsonyban jóval drágább, mint például Prágában. „Prágában fizetõs a parkolás, ezért az autók és a tömegközlekedés kihasználásának aránya jelentõsen más ott, mint Pozsonyban” – figyelmeztetett Fundárek.

Jozef Drahovský közlekedési elemzõ arra mutatott rá, hogy semmi nem lehet ingyen, valakinek mindig fizetnie kell. Szerinte a Pozsonyi kerületben meg kell oldani a statikus közlekedést, ugyanúgy a Pozsonyon át vezetõ fõ és tartalék útvonalakat is. „Jelenleg Pozsonyban és környékén intenzív építkezések zajlanak. Több tízezer új háztartás keletkezik, de a közúti, villamos- és trolibuszhálózat nem terjeszkedik ennek megfelelõen” – hangsúlyozta az elemzõ hozzátéve, a jövõben ez még a jelenleginél is nagyobb dugókhoz vezethet. „Ezt hozta a 20 évig elhanyagolt tervezés és építkezés” – jegyezte meg az elemzõ.

Pavol Frešo, a Pozsonyi kerület jelenlegi elnöke augusztus 2-án a közösségi hálón közzétett videójában megerõsítette, hogy harmadszor is indulni akar a megyeelnöki tisztségért. Újraválasztását azzal is igyekszik elérni, hogy szólt az ingyenes tömegközlekedés lehetséges bevezetésérõl a Pozsonyi kerületben. Frešo szerint a gondolat kivitelezhetõ, ha állandó lakhelyre bejelentkeznek a Pozsonyi kerületben azok a személyek, akik bár itt laknak, nincsenek hivatalosan bejelentkezve. Ezáltal növekednének a helyi adók, ez takarná az ingyenes közlekedés megnövekedett költségeit. A gondolatot szerinte az észt fõváros példája is igazolja, ahol bevezették a tömegközlekedés ingyenes modelljét.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »