Gondok a Spartak Trnava stadionja alatti telkekkel

Gondok a Spartak Trnava stadionja alatti telkekkel

Nagyszombat városa a bíróságon próbálja visszaszerezni azokat a telkeket, amelyeken ma a City Arena komplexuma áll. A város szerint a piaci ár alatt cserélt gazdát a terület.

Nagyszombat városa egyúttal két esetben panaszt tett az Európai Bizottságnál is „jogtalan állami támogatás” címén. Legalábbis ez derült ki abból a levélből,amelyet az érintett cég képviselői küldtek a nagyszombati képviselőtestületnek.

Egy euróért

 

A 3,5 hektáros, városközpontban lévő területet a város a City-Arena nevű cégnek 1 euróért adta el. A vállalat cserébe vállalta, hogy ellentételezésként modernizálja az Anton Malatinský stadiont. Ezen túl azonban a City-Arena 30 évre megszerezte a stadion bérleti jogát is – szintén egy euró/éves áron.

A City-Arena Plus vállalat a szabadon maradt telekrészen felépített egy bevásárlóközpontot. Mindkét cég Vladimír Poór nagyszombati nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozik.

A telkek piaci ára 7,7 millió euró, a stadion bérleti jogának értéke pedig 4,3 millió euró. A City-Arena állítja, hogy csak a városi stadion felújítására 27 millió eurót költött, a környékére pedig további 4,7 milliót.

A telkek City-Arenának történő eladásáról a városi képviselőtestület egyhangú szavazással döntött 2012-ben, mind a 31 képviselő az eladás mellett volt.

Figyelmeztetik a képviselőket

 

írják a levélben a City Arena képviselői. Szerintük a telkek átvételéből és más körülményekből keletkező kárt a városon joggal hajtanák be, ráadásul a telkeken lévő objektumokat is ki kéne fizetniük. Csak ez utóbbi 32 milliós tételt jelent a cég szerint

Sme.sk

Nyitókép: Sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »