Göncz keresztjéből lehet a legtöbb cipőt venni

16 visszaadott állami kitüntetést árvereztek el a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, a bevételből a rászoruló gyerekeknek vesznek cipőket.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Miután a Pozsonyi Pikniken nem tarthatták meg a Klubrádió programjaként szervezett lovagkereszt-árverést, végül a Wesley János Lelkészképző Főiskolán árvereztek el 16 lovagkeresztet és más állami kitüntetéseket – írja a Népszabadság.

Mint az ismert, Bayer Zsoltot augusztus 20-án a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, ez ellen tiltakozva pedig sokan visszaadták a maguk kitüntetését, néhányan pedig Haraszti Miklós példáját követve úgy döntöttek, inkább jótékony célokra ajánlják fel az érdemrendjüket. Ezeket árverezték most el.

Az árverést Galkó Balázs színész vezette, és a kikiáltási ár 50 ezer forint volt mindegyik kitüntetés esetében. Polgár András, aki a maga lovagkeresztjét 100 ezer forintért elárvereztette, megvette Kaltenbach Jenő volt ombudsmanét 155 ezerért, de a legtöbbet Iványi Gábor (ultralibsi lelkész, egyebek mellett a gyöngyöspatai cigányok evakuálásáról, és Izrael-imádó szektájáról hírhed) Göncz Árpádtól kapott tisztikeresztjéért fizették a licitálók, ez 400 ezer forintért kelt el.

Az összesen 16 kitüntetés elárverezéséből 2 millió 510 ezer forint gyűlt össze, Iványi Gábor azt mondta, ebből 502 pár cipőt lehet venni a rászoruló gyerekeknek.

Összefújta a szél őket rendesen, de valami értelmes dolog is fűződik a nevükhöz legalább.

Hunhír.info – hvg.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »