Gomolyfelhők képződnek, amelyek eltakarhatják a napot

Várható időjárás csütörtök éjfélig: estig a felhőzet tovább szakadozik, de kisebb záporok még előfordulhatnak. Éjszakára az ország nagyobb részén már lecsökken a felhőzet, ám elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén maradnak erősebben felhős területek, és ott még előfordulhat további csapadék.
   
Csütörtökön a reggeli maradványfelhőzet gomolyosodik, illetve máshol is gomolyfelhők képződnek, amelyek egyes részeken jobban össze is állhatnak, így akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. A délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű.
   
Szerdán az északnyugati, csütörtökön a nyugatira, délnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. Éjszakára átmenetileg gyengül a légmozgás.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -1 és +10 fok között alakul, de talajmenti fagy több helyen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten ennél 1-2 fokkal hűvösebb lehet az idő.
  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »