Gombamód szaporodnak a rendőrség fifikás eszközei az utak mentén

Gombamód szaporodnak a rendőrség fifikás eszközei az utak mentén

A hatóságok szerint pozitív hatással vannak a közlekedésbiztonságra.

Furcsa szerkezetek kezdtek feltűnni az utak mellett országszerte. Kis beton alapzatból méteres fémcső áll ki, rajta olyan 80x40x40 centis fehér fémdoboz, felül rejtélyes kis ablak – írja a Vezess.hu.

„Az eszköz nem sebességmérő készülék, hanem a sebességmérésre használt berendezések ideiglenes elhelyezésére kialakított tároló doboz” – válaszolta az ORFK az autós szakportál megkeresésére. Neve is van a fehér készülékháznak: Trafibox, amibe időlegesen mobiltraffipaxot raknak, ami akár automatikusan is tud működni.

A készülékházakat mindenhol a helyi önkormányzat pénzéből állítják fel, a kanizsaujsag.hu szerint náluk „a telepítés mintegy 612 ezer forintba, az éves működtetés pedig 76 ezer forintba került”. A doboz forgatható, így akár mindkét irányt tudják ellenőrizni.

A „trükk”

Mint megjegyzik, az utak mellett álló Trafiboxokat látják ugyan az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják – mert a közeledő járműből nem látszik pontosan –, hogy abban a konkrét dobozban éppen akkor van-e egyáltalán működő sebességmérő. Simán lehet, hogy teljesen üres doboz mellett lassítanak, amivel máris elérték céljukat az egyenruhások: lassul a járműforgalom, biztonságosabbá válik az adott útszakasz.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Eddig országszerte 23 darab telepítése fejeződött be Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Veszprém és Zala megyékben.

A rendőrség azt is közölte, hogy további boxok beszerzése és telepítése is folyamatban van, jelenleg 70 újabb helyszín szerepel a tervezettek között, melyekkel valamennyi megye és a főváros is érintett – írja a Vezess.hu felsorolva az eddigiek pontos címét is.

Nyitókép: Kanizsa TV/YouTube

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »