Gólzáporos mérkőzéssel kezdték az idényt az újváriak

Gólzáporos mérkőzéssel kezdték az idényt az újváriak

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) új idényének nyitófordulójában az Érsekújvár idegenben kezdett a Nagymihály otthonában. Majoross Gergely együttese hiába vezetett két góllal is pont nélkül távozott Zemplénből.

Remek mérkőzésekkel kezdődött meg a szlovák jégkorong idény is, melynek ezúttal is lesz felvidéki résztvevője, Érsekújvár csapata. A felvidéki együttest ezúttal is a kiváló magyar szakember Majoross Gergely dirigálja, aki a szezonnyitó előtt portálunknak adott exkluzív interjút.

Az újváriak az első fordulót idegenben abszolválták, és a gólzáporos mérkőzésen nem sok hiányzott a pontszerzéshez.

Hírdetés

Az első harmadban egyik csapat sem tudott betalálni, így gól nélkül zárult az húsz perc. A mérkőzés második játékrészében, pedig már a gólok is megérkeztek. A 22. percben az újváriak megszerezték a vezetést, Šiška góljával, ami után könnyedén megduplázhatták volna előnyüket a vendégek, de Mišiak helyzete kimaradt.

A 27. percben a nagymihályiak emberelőnybe kerültek és nyomást is helyeztek az újvári kapura, de ekkor még nem sikerült kiegyenlíteniük. Három perccel később a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük Kukuča révén. Az első harmad utolsó öt perce remekül sikerült a vendégeknek, előbb Kurbatov szerzett gólt, majd a játékrész végén Šiška is betalált, ezzel az újváriak kétgólos előnnyel fordulhattak az utolsó játékrészre.

Úgy tűnt, innen egyenes út vezethet az újvári sikerhez a nyitófordulóban, igen ám a hazaiak erről másképp vélekedtek, és az utolsó harmadban három gólt is szerezve megfordították a mérkőzést. Az újvári bikák 12 perccel a vége előtt még kétgólos előnyben voltak, de a 48. percben előbb Regenda csökkentette egygólosra a nagymihályiak hátrányát, majd öt perccel később Valtola egyenlített. A hazaiak pedig öt perccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezték Macejko révén. Az Érsekújvár tehát 4-3-as vereséggel kezdte a Tipos Extraliga új idényét, legközelebb pedig vasárnap hazai pályán is bemutatkozhatnak az új idényben Liptószentmiklós ellen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »