Golyóálló falat húznak az Eiffel-torony köré

Az Eiffel-torony környéke csakhamar építkezési területté válik. Október elején ugyanis megkezdik annak a 2,5 méteres golyóálló falnak az építését, ami az Eiffel-toronyba látogató turistákat fogja védeni az esetleges terrortámadásoktól.

 

“Az észak-déli tengelyen üvegtáblákkal helyettesítjük a fémrácsokat, amelyeken keresztül ismét gyönyörű kilátás nyílik majd a Mars-mezőre és a Jéna-hídra” – olvasható Jean-Francois Martins alpolgármester közleményében. A városvezetés célja, hogy a biztonsági ellenőrzések folyamatosabbá válása mellett egy sétálóútvonalat alakítsanak ki a torony körüli parkos részen a látogatók kényelme érdekében.

 

Bernard Gaudillere-nek, a látványosságot működtető vállalat elnökének tájékoztatása szerint a golyóálló fallal körbezárják az Eiffel-torony körüli park teljes egészét.

 

Az üvegfal célja, hogy megakadályozza az Eiffel-torony körüli területre a gépkocsik behajtását és gyanús személyek bejutását. A 20 millió eurós projekt előmunkálatait már hétfőn megkezdik, ám a golyóálló fal építésével kapcsolatban a helyi lakosok nemtetszésüket fejezték ki. A közösségi hálókon “akvárium a turistáknak” elnevezéssel illették a Párizs szimbóluma köré épülő falat.

 

Forrás: HNonline.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »