Gólrekorddal ért véget az olasz bajnokság

SportOlaszország

Az olasz labdarúgó-bajnokság küzdelmei is véget értek a hétvégén, így 38. fordulót követően kialakult a Seria A végeredménye.

A bajnokságot már fordulókkal a vége előtt megnyerte a Juventus, a második a Napoli, míg a harmadik az AS Roma lett. A gólkirályi címet az argentin Gonzalo Higuaín nyerte meg, aki második helyen végzett az Aranycipő-rangsorban.Az olasz bajnokság első három helyezett csapata, a Juventus, a Napoli és az AS Roma is nyerni tudott a Seria A 38. fordulójában. A Juventus már április végén, a bajnokság vége előtt négy fordulóval bajnoknak mondhatta magát. A csapat az utolsó fordulóban magabiztosan, 5-0-ra legyőzte a Sampdoria együttesét.

A Juventus 32. bajnoki címe olasz csúcs, őket követi a két milanói klub (AC Milan, Inter) 18-18 győzelemmel. A Juve sorozatban ötödször nyert bajnokságot, erre korábban már volt példa, 1930-35 között szintén ők, de 1942-től 1949-ig a Torino, míg a 2000-es években az Internazionale lett öt egymást követő kiírásban bajnok.

A második hely nyitott volt a 38. forduló előtt, mert a Napoli és az AS Roma között mindössze két pont volt a különbség. A Napoli a kiesés elől menekülő Frosinone ellen lépet pályára, és úgy nyert 4-0-ra, hogy Higuaín mesterhármast szerzett.

A győzelemnek köszönhetően a nápolyi klub megőrizte a második helyet az olasz bajnokságban. Higuaín ezzel 36 góllal zárta a szezont, így második helyen végzett az Aranycipő-rangsorban. Az első Luis Suárez lesz, aki a Barcelonában 40 gólt lőtt.

Az argentin csatár teljesítménye felülírt egy 66 éves rekordot is, soha korábban nem lőttek még ennyi gólt az olasz élvonalban. A korábbi csúcsot Nordahl tartotta az 1949/50-es idényből.

Az AS Roma az AC Milant győzte le, a végeredmény 3-1 lett. Az Európa-ligát jelentő 4. és 5. pozícióban az Inter és a Fiorentina végzett. Eldőlt az is, hogy melyik három csapat esik vissza a Serie B-be, a Carpi, a Frosinone és a Hellas Verona jövőre a másodosztályban folytatja.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »