Gödön épülhet meg a Dunakeszire tervezett ugrótorony

Egy február 12-i kormányhatározat-módosításból derült ki, hogy a Dunakeszire tervezett szabadtéri műugrótorony- és medencefejlesztést végül Gödön valósítják meg – szúrta ki a Hvg.hu.

A 2016 decemberében elkülönített 635 millió forintos keretösszeg nem változik.

A portál felidézi, hogy a helyszínt egyszer már Dunakeszin belül is megváltoztatták, Erdész Zoltán alpolgármester pedig úgy nyilatkozott, hogy „rendkívül nagy a lakosság ellenállása, a szép Duna-parti környezetben testidegennek, észszerűtlen beruházásnak tartanák a műugrócentrum felépítését”.

Hírdetés

Dunakeszi város fideszes képviselője egyébként a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tuzson Bence, aki egyben a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke. Göd szintén Tuzson választókerületéhez tartozik.

A gödi polgármester, Markó József a Hvg.hu kérdésére válaszolva annyit közölt, hogy a fejlesztés a gödi termálstrand egy kihasználatlan részén valósul majd meg, és a város „a területhasználatért cserébe a létesítményben szolgáltatásokat kap. Beruházási és üzemeltetési költség Göd várost nem terheli.” A döntés hátteréről nem nyilatkozott.

http://mno.hu/

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »