Go back to Hungary!” – megvertek egy magyar szurkolót a horvát tengerparton

Megtámadtak egy magyar Eb-szurkolót a horvátországi Zadarban a keddi magyar-osztrák meccs után – írta a vaol.hu Vas megyei híroldal, amely szerint vélhetően a magyar meze miatt verhették meg a drukkert. A férfi szerint egyértelműen magyarellenes támadás történt.

Magyar Menedék - Tepe

Megverték a zadari egyetemen féléves ösztöndíjjal tanuló 25 éves V. Balázst a város egyik frekventált részén a keddi Eb-meccset követően – közölte a vaol.hu.

A férfi a portálnak arról számolt be, hogy egyik szintén ott tanuló magyar barátjával és öt osztrák drukkerrel szurkoltak egymás mellett Zadar egyik nagyobb terén egy bárban, a meccs után az osztrákokkal gratuláltak is egymásnak.

Éjszaka a belvárosban maradt, egy másik bárban külföldi barátaival beszélgetett és a meccsöszefoglalókat nézték. Még mindig rajta volt a magyar mez, amit az Eb miatt vásárolt és a meccs alatt is viselt.

Hajnali fél egy körül hagyták el a bárt, szlovák barátnőjével sétáltak hazafelé, majd miután elváltak, V. Balázs leült egy mólókőre. Ekkor vette észre, hogy többen rohannak felé, a következő pedig, amire emlékszik, hogy valaki “arcon talpalta”.

Leesett a földre, ahol elkezdték rugdosni, nem engedték felállni, visszalökték és ütlegelték tovább. “Go back to Hungary!” – kiabálták a támadói, majd lerángatták róla a mezt és azzal együtt elmenekültek.

A szlovák barátnő visszafutott a helyszínre, hogy segítsen, ha ő nincs ott, az áldozat szerint tovább verték volna. A lány elmondása szerint ketten támadtak rá a barátjára, az egyikük kopasz volt és izompólót viselt.

V. Balázs másnap vallomást tett a rendőrségen, a kórházban pedig kiderült, nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

“Sohasem voltam balhés gyerek” – idézte a portál az áldozatot, aki hozzátette, az “aljas, sunyi támadás” beárnyékolja a horvátországi életét.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »