Globalizáció az élelmiszer ellátásban

A globalizáció szép dolog, ha nem attól kellene állandóan rettegjünk, hogy az nem a Föld lakóinak javát fogja szolgálni, hanem a gazdagok még gazdagabbak lesznek és a szegények még szegényebbek. A középosztály pedig csúszni fog lefelé a szegénységbe. A helyzet sajnos ebbe az irányba mutat, a gazdagok megállíthatatlanok!

A világ élelmiszer ellátását a következő 10 cég osztotta fel egymás között:

Nestle,Kellogs,Pepsico,Generell Mills,Coca Cola,Associated British Foods PLC,Mondelez international [formerly Kraft Foods],Mars,Danone,Unilever!

A média és a pàrtok a gazdagok akaratat közvetitk a nép felé. A vàlasztopolgarok ma mar olyan kérdésekben is döntenek, melyekhez csak nagyon kevesen értenek, pl. az atomerömüvek müködtetése vagy bezarasa.  A Fukushima-i erömüvek nem azért szenvedtek szerencsétlenséget, mert a technologia rossz, hanem a céget müködtetö tökések nyereségsovargasa miatt elhanyagoltak egy rakàs fejlesztést a biztonsàg területén. Elhanyagoltak különbözö ovintézkedéseket, keresztülugrottak biztonsàgi leallitasokat és ellemörzéseket. E miatt egy földrengés a közelben végül katasztrofàt okozott. Az atomerömü katasztrofa sosem torkollhat egy atomrobbanasban, mivel az uran üzemanyagrudaknak nincs olyan tisztasaguk. De ha a làncreakciot nem tudjàk többé szabalyozni, akkor a hömérséklet rohamosan emelkedni kezd és megolvaszt mindent. Az olvadék mind nagyobb mennyiségü lesz és mind magasabb höfoku, majd süllyedni kezd addig, amig vizzel jön hirtelen kapcsolatba. A robbanas szerü gözfejlödés felrobbantja a reaktort és a környezetet, ami nagy mennyiségü radio aktiv anyagot juttat a környezetbe, részben hamu formajaban.

Tehát az atomerőművek technológiája rendben van, azonban a biztonsági előírásokat be kell szigorúan tartani.  Ilyen komplex technológiai folyamatokat népszavazás tárgyává tenni a legmocskosabb populizmus!

Ugyanez megy a szociális, erkölcsi területeken is. A homoszexualitást és a homoszexuálisok közötti házasságot szintén népszavazással oldottak meg a különböző pártok reménykedve szavazó táboruk bővítésében.

Miközben a népet ilyen számukra érthetetlen dolgokban szavaztatják, a gazdag és megagazdag családok, konszernjeiket képviselve a politikusokat mérhetetlen pénzekkel megkenve maguk alá gyűrik a világot:

–folyik mértéktelenül a környezetszennyezés

-a korrupció világméreteket öltött rákfenévé változott

-fogynak az erőforrások

-növekednek a hadseregek és a felszerelésük mindjobban a tömegpusztító fegyverek általánossá válásában.

Ez a szép globális jövő vár ránk!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, EU, Gazdaság, Geopolitika, Helyzetelemzés, Tudomány-Technika Tagged: globalizáció, globális roncstársadalom, globális válság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »