Giggs 29 év után elhagyja a Manchester Unitedet

Giggs 29 év után elhagyja a Manchester Unitedet

Ryan Giggs távozik a Manchester Unitedtől, ahol nem számolnak vele a szakmai stábban José Mourinho mellett.

Ryan Giggsnek ugyan még egy évig érvényes szerződése volt szeretett klubjával, ám az új menedzser, José Mourinho inkább régi harcostársát, Rui Fariát szeretné látni a menedzser-asszisztensi poszton, így a 42 esztendős walesi ikon a távozás mellett döntött, mivel nem sikerült másik, megfelelő szerepet találni neki a klubnál – írja a Bbc.com.

Giggs rendelkezik UEFA Pro Licencszel, így akár Premier League-csapat kispadjára is leülhetett volna az előző időszakban, ám ő a United edzői posztjára ácsingózott. Erre Luis van Gaal távozása után sem lett volna lehetősége, hiszen a hírek szerint már a holland menedzser regnálása alatt megegyeztek Mourinhóval a folytatásról. Giggsnek egyébként sem tetszett Van Gaal általa méltatlannak minősített körülmények közötti kirúgása.

A hivatalos bejelentésre napokon belül sor kerül.

Ezért lett klublegenda

Ryan Giggs 14 éves kora óta a klub kötelékébe tartozott, felnőtt szinten 963 alkalommal öltötte magára a Vörös Ördögök mezét, 13-szor nyert angol bajnoki címet, kétszer Bajnokok Ligáját, négyszer FA Kupát és Ligakupát, így ő lett a legeredményesebb brit játékos.

David Moyes edzősködése alatt játékosként már részt vett a szakmai munkában, a skót távozása után négy mérkőzésen megbízott menedzserként irányította a csapatot. Luis van Gaal 2014-es érkezésével a holland jobbkeze lett a kispadon.

Giggs a Ferguson-éra egyik utolsó mohikánja volt, a BBC szerint elvesztésével a Manchester komoly PR-öngólt lőhet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »