Gidófalvi kampányvita – Földet is felajánlottak az EMNP képviselőinek

Gidófalvi kampányvita – Földet is felajánlottak az EMNP képviselőinek

Elhanyagolja Gidófalva jelenlegi vezetése a községközponthoz tartozó településeket  – jelentette ki sajtótájékoztatóján Máthé István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) polgármesterjelöltje.

gidof432_bMáthé Istvánék az útviszonyokat is nehezményezik

Rámutatott: bezárták az étfalvazoltáni általános iskolát, a gyerekeket a községközpontba viszik, holott szerinte inkább az lett volna a megoldás, ha napközivé alakítják át a tanintézetet, ahol délutánig maradhatnak a gyerekek. „Sok fiatal Sepsiszentgyörgyön dolgozik, és beviszi a gyerekét a városba, mert délben nem tud utánamenni, ám a délutánra hazaérkező szülőknek segítség lenne, ha a falusi óvoda-iskola napközi rendszerben működne” – vázolta elképzeléseit a néppárt jelöltje. 

Máthé István úgy értesült, a jelenlegi községvezetés eladná a tanintézet épületét 120 ezer lejért. Meglátása szerint ez túl kevés, hiszen a háromszor kisebb fotosmartonosi ravatalozó került 150 ezer lejbe. „Nem a bezárás és az eladás, hanem az újraindítás a megoldás” – szögezte le a politikus.

Nehezményezi továbbá, hogy a párt Facebook-oldalán jelzett, fényképpel dokumentált hiányosságokat most néhány nap alatt kijavítja a helyi önkormányzat. „Ezt a választások előtt megteszik, ám korábban 4–8 évig nem foglalkoztak ezekkel a problémákkal, mint ahogy a mellékutakat is csak most egyengetik, gyors munkát végeznek, ahelyett, hogy az elmúlt években szakaszonként aszfaltoztak volna” – mutatott rá.

Szabó Ferenc, a néppárt gidófalvi elnöke, és listavezetője elmondta, csapatukat rengeteg támadás érte, előfordult, hogy megfenyegették őket, de az is, hogy földterületet ajánlottak fel, ha átállnak más alakulatba.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »