Gerkens nem hagyja ott Vajnáékat

„Szeretném leszögezni, hogy a távozásommal kapcsolatos értesülések teljes mértékben alaptalanok. Jól érzem magam Magyarországon, és komoly terveim vannak a céggel, még ha ez a versenytársak szemét szúrja is.” – mondta el Dirk Gerkens, a TV2-csoport vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy közéleti kérdésekben mennyire elfogult mostanában a televízió a médiaszakember megjegyezte: „a mi függetlenségünk abban áll, hogy nem kapunk feladatokat, megrendeléseket, megbízásokat senkitől, és azzal foglalkozunk, amit jónak látunk. A szerkesztőségi autonómia jegyében az, hogy melyik riporter mely témáról milyen anyagot készít, a hírigazgatóság belső ügye.”

Az államtól érkező bevételekkel kapcsolatban elmondta: „annál sokkal kevesebb állami hirdetési megrendelés érkezik, mint amennyit a többség gondol. Egyébként a versenytársainknak is vannak állami megbízásai, de miért költene többet a konkurens csatornán, amikor nálunk ugyanazt kevesebbért megkaphatja?”

Gerkens beszélt még az interjúban arról is, hogy egy éven belül a legsikeresebb kábelportfólióval szeretnének rendelkezni, illetve megemlítette, hogy a konkurenciától sok szakembert sikerült átcsábítaniuk a bővülő cégcsoporthoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »