Gera Zoltán mindkét Premier League-csapata visszajutott az élvonalba

Gera Zoltán mindkét Premier League-csapata visszajutott az élvonalba

A West Brom után a Fulham is odaért a “mézes bödönhöz” – megnyerve a “világ legdrágább meccsét”.

A Fulham FC hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Brentford FC-t az angol labdarúgó másodosztály kedd esti döntőjében, így visszajutott a Premier League-be.

A gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő után a védő Joe Bryan duplázott: a 105. percben szerezte meg a vezetést szabadrúgásból a Wembley Stadionban rendezett meccsen, majd a 117. percben egy pontos kényszerítő végén is betalált. A hátvédnek ez volt a második és a harmadik találata a mostani bajnoki szezonban.

A végeredményt ugyancsak egy védő, a Brentford dán légiósa, Henrik Dalsgaard állította be a 124. percben.

Az 1879-ben alapított Fulhamnek a következő lesz a 27. szezonja az első osztályban, ahonnan legutóbb tavaly tavasszal esett ki. A Brentford 1947 után szerepelhetett volna ismét az angol labdarúgás élvonalában.

Hírdetés

A BBC beszámolója felidézi, hogy

a Championship rájátszásának döntőjét a világ legdrágább mérkőzéseként szokás emlegetni.

A Deloitte’s Sports Business Group becslése szerint a két nyugat-londoni csapat közül – a stadionjuk mindössze négy mérföldre van egymástól – a Fulham 135 millió fonttal gazdagodik a következő három évben, a Brentford pedig 160 millióval gyarapodhatott volna.

A 46 fordulós másodosztályban a Brentford harmadik lett, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a negyedik Fulhamet.

Korábban Gera Zoltán másik, egykori PL-csapata, a West Brom is kiharcolta helyét az élvonalban.

Nyitókép: Pexels

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »