Gera-fejessel kupagyőztes a Fradi

Gera-fejessel kupagyőztes a Fradi

A külcsíny már az európai színvonalat idézte a Magyar Kupa-döntőn. A Ferencváros és az Újpest küzdelmes meccset játszott, végül a mezőny legöregebb és legjobb játékosa döntött. Kiderült, hogy sok néző előtt még a közepes meccs is jónak tűnik.

Óriási hangpárbaj vezette fel az Újpest és a Fradi Magyar Kupa-döntőjét a Groupama Arénában. A hivatalos pályaválasztó lila-fehérek megtöltötték a kapu mögötti szektorokat, szemtelen rigmusokkal (Kubatov, hol van a tábor?!) idegesítették a ferencvárosi klubelnököt. A kezdés előtt felcsendülő magyar Himnusz dallama előtt az MLSZ-t pocskondiázta a lila tábor.

Maga a meccs (amelynek eseményeit helyszíni közvetítésünkből ITT idézheti fel) jó iramot hozott. Az első félidőben egy Nemanja Andrics-lövésen kívül nem volt veszélyes az Újpest. A Fradi nyomott, Pintér Ádám kapufát is lőtt, egyébként viszont nem forogtak veszélyben a kapuk. Balajcza Szabolcs legnagyobb védését saját játékosa, Jonathan Heris fejesénél mutatta be.

A szünet után kicsit kijjebb merészkedett az Újpest, főleg Enis Bardhi volt elemében, de a többiek nem nőttek fel hozzá. Főleg Lencse László, a válogatottnál is számításba vett csatár tűnt el a mezőnyben.

Bő tíz perccel a rendes játékidő végén Gera Zoltán góljával megszerezte a vezetést a Ferencváros. Egy jobb oldalról beívelt szögletet Gyömbér Gábor bólintott a kapu előterébe, Gera pedig közelről a kapuba stukkolt.

A vége előtt nyolc perccel minden mindegy alapon beküldte Kabát Pétert, de ő sem tudott csodát tenni. A Fradi a bajnoki cím mellé megnyerte a Magyar Kupát is.

A mai volt a zöld-fehérek 22. elsősége ebben a sorozatban.

Részletek hamarosan.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »