Gera elárulta, mi szól a magyarok mellett Svájc ellen

Gera elárulta, mi szól a magyarok mellett Svájc ellen

Bernd Storck és Gera Zoltán egyetértett abban a Svájc elleni vb-selejtező előtt, hogy az Eb-n látott produkció nem elég, annál most több kell. Az október 7-én esedékes találkozó előtt sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány Telkiben azt is kiemelte, hogy a magyar válogatott már bizonyította, hogy versenyképes, de kell is az ismétlés, ha bele akarunk szólni a továbbjutás kérdésébe

A magyar válogatott három játékosán, Gera Zoltánon, Vida Mátén és Korhut Mihályon kívül a szövetségi kapitány, Bernd Storck is megszólalt a Telkiben tartott sajtótájékoztatón, amelynek célkeresztjében az október 7-i, Svájc elleni mérkőzés volt.

– Örülünk annak, hogy újra együtt van a csapat, Bese Barnabás és Megyeri Balázs kivételével már mindenki itt van Telkiben. A múlt héten együtt dolgoztunk az U21-esekkel, ami a fiatalabbaknak is remek lehetőség volt. Ma délelőtt célzott taktikai elemeket is gyakoroltunk. Az Eb óta fontos volt, hogy fejlődjünk – adott helyzetjelentést Bernd Storck, majd rátért a Svájc elleni pénteki mérkőzésre.

– Kemény ellenfél lesz, az öt legjobb labdabirtoklás egyike a svájci válogatotté volt az Eb-n. Összesen egy gólt kapott pénteki ellenfelünk az Európa-bajnokságon. De nem szabad megijednünk. Az Eb-n már bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk nemzetközi szinten. Svájc topcsapat, de természetesen győzni szeretnénk. Ha bele akarunk szólni a továbbjutás kérdésébe, akkor nem fékezhetünk. Alkalmazkodunk az ellenfél hadrendjéhez, erre ma délelőtt volt az első lehetőségünk, de apró lépésenként mehetünk előre péntekig, a videó-elemzés is segíthet majd nekünk, szerencsére javultak a futballisták fizikai mutatói – közölte a kapitány.

Hozzátette, a Lettország elleni hétfői találkozóval csak a Svájc elleni meccs lefújása után kezd el foglalkozni a játékosokkal, amivel nem lesz gond, mert hasonló ritmusban készült a csapat az Eb-n is.

Arra a kérdésre, hogy lát-e fejlődést a magyar bajnoki mérkőzéseken, a kapitány elmondta, hogy a nemzetközi szinthez állandó jelenlétre van szüksége klubjainknak a nemzetközi porondon. És persze a klubok és a szövetség közötti összefogás is elengedhetetlen a magyar labdarúgás fejlődéséhez.

 A magyar labdarúgó-válogatott edzése Telkiben Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet  

Gera már látja a magyar futball új generációját

– Idővel bízom benne, hogy játszhatunk egymás mellett vagy akár én az ő posztján. Ahogy látom, van még benne egy pár jó év – jellemezte a Vasas fiatalja, Vida Máté a rangidős Gera Zoltánt. Hozzátette, a Fradi játékosa már látja a magyar futball új generációját és ez örömmel tölti el.

– Tíz-húsz fiatal van a magyar mezőnyben, aki már 40-50 NB I-es meccset játszott, sokan közülük éretten futballoznak. Az elkövetkező időszakban egyre többen lesznek közülük a válogatottban – nyilatkozott Gera. A középpályás az is elárulta, mi szól a magyarok mellett a Svájc elleni vb-selejtező előtt:

– Svájc jó csapat, állandó tagja az élmezőnynek. Még az Eb-n is jobb teljesítményre van szükség ahhoz, hogy legyőzzük őket. A tudásunk legjavát kell nyújtanunk. Mellettünk szól a közönség és a hazai pálya. Láttam a portugálok elleni mérkőzésüket, jó csapat vár ránk, azon leszünk, hogy meglepetést okozzunk

A keret rangidősét nem motiválja, hogy hamarosan utolérheti Juhász Rolandot a válogatottsági rangsorban.

– Nem a számok motiválnak, inkább a jó teljesítmény. Nem gondolok arra, hogy megelőzhetem Juhász Rolandot a válogatottsági rangsorban, nem ez számít, csak a csapat sikeressége fontos – közölte a fradista fedezet.

Korhut Mihály kijelentette, örül, hogy kiléphetett a komfortzónájából. – Örülök a klubváltásnak, jó csapathoz kerültem, többször is bizonyítottuk az Európa Ligában. Remélem, szerepelek valamelyik mérkőzésen. Más hadrendben futballozom, mint Debrecenben. Ez hasznomra lesz, támadó vénám van, fiatalabb koromban csatárt játszottam, így örülök neki, hogy ezt újra bemutathatom, és feltűnhetek az ellenfél kapuja előtt. Azon leszek, hogy nehéz helyzetbe hozzam a kapitányt, mert tudom, hogy Kádár Tamás nagyon jó játékos, de én is be akarok kerülni a kezdőcsapatba – jelezte a Hapoel Beer Sheva légiósa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »