Gera az izlandiakról: féltek tőlünk

Azt hittem bátrabbak lesznek, de szerintem tartottak tőlünk, ezért nem mertek jobban kinyílni – mondta Gera Zoltán, aki szerint az izlandi labdarúgó-válogatott tartott a magyar csapattól.

“Abban erősek, ahogy védekeznek, ezt most is megmutatták, de kicsit így is csalódottak vagyunk, hogy nem lett győzelem a vége” – mondta Gera az MTI-nek, aki szerint a magyarok az egész meccsen nagy fölényben futballoztak.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány arról beszélt, hogy “már Ausztria 2-0-s legyőzésekor megmutatták, tudnak futballozni, de szerinte ilyen közönség előtt szinte nem is lehet kikapni.”

Hiába játszottak jól – tette hozzá –, ezen a szinten már nem lehet hibázni, mert azt megbünteti az ellenfél. Ezen a találkozón szerinte kettőt hibáztak, s abból egyszer gólt is kaptak.

“Szívesen lennénk otthon is, hogy átéljük az ottani hangulatot, de nekünk ez a 90 perc jut. Viszont ennél nagyobb katarzis sehol sem lenne. Jussunk minél tovább, hogy ezt sokszor átélhessük” – mondta a magyar szurkolókról.

“Dzsudzsák azt mondta: mindent feladna a válogatott sikeréért, mert annál számára nincs felemelőbb, minthogy “magyar játékosként a magyar válogatottért küzdjön magyar szurkolók előtt egy nagy tornán”.”

“Nagy Ádám nagyszerű észrevétele volt a passz, amelyet kiválóan adott be az üres területre nekem. Először Gerát szerettem volna megjátszani, de végül mégis a hosszú oldalon érkező Böde Dani mellett döntöttem. Jó labda volt a kapus és a védők között, ha nem a védő, akkor Böde rúgja a kapuba” – elevenítette fel a gólt a csereként beállt Nikolics Nemanja, aki a továbbjutásról nem kívánt beszélni, szerinte arról csak akkor érdemes, ha már száz százalékig biztos lesz.

Böde Dániel azt mondta, az Eb rajtja előtt mindenki aláírta volna a négy pontot, mert ezzel nagy sanszuk van a továbbjutásra. Arról, hogy ki mennyi lehetőséget kap, úgy nyilatkozott, ők katonák, és azt teszik, amit a hadvezér mond, ha egy percet kap, akkor egy percet játszik.

Juhász Roland szerint az egész meccsen fölényben játszott a magyar válogatott, amely szinte végig birtokolta a labdát, és “az ellenfél semmiből szerzett vezetést”. A Videoton védője úgy vélte, “egyre inkább játszós futballt próbálnak megvalósítani.”

A magyar válogatott négy pontjával vezeti az F csoportot a második forduló után, és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Döntetlen Izland ellen, szinte biztos a továbbjutásFantasztikus rajt: Kétgólos osztrák-veréssel indította a válogatott az Eb-tHáború a foci EB-n: 36 szurkolót letartóztattak, 16-an kórházba kerültek, fotókkalRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, labdarúgás, magyar labdarúgó-válogatott, Gera Zoltán, EURO 2016Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »