Gera a Magyar Kupát is behúzta a Fradinak

Gera a Magyar Kupát is behúzta a Fradinak

A Ferencváros nyerte a labdarúgó Magyar Kupát, miután 1-0-ra legyőzte a döntőben az Újpestet. A találkozót telt ház előtt játszották a Groupama Arénában.

Duplázott a Fradi. A zöld-fehérek a bajnokság után a kupát is megnyerték, miután 1-0-ra legyőzték a nagy rivális Újpestet. „Csodálatos pillanat volt ez a győzelem, kemény munka volt a mai, azt gondolom, nagyon jó mérkőzést láthattunk. Érzelmekben és feszültségben nem volt hiány, és a szurkolók is nagyszerűek voltak. Nagy tisztelet az Újpestnek, mert ilyenkor nem könnyű nekik, de a teljesítményükért nekik is jár a megbecsülés – értékelte a meccset a Fradi német edzője, Thomas Doll.

Fotó: MTI

A mérkőzés egyetlen gólját Gera Zoltán szerezte egy szögletet követően, a 78. percben.

„Jó hangulatú mérkőzés volt, kiélezett csata, amire számítottunk. Jól játszott az Újpest is, főleg az első félidőben, de szerintem ránk sem lehetett panasz. Hál istennek a végén sikerült egy pontrúgásból eldönteni a mérkőzést” – mondta el az összecsapást követően a Ferencváros játékosa, Gyömbér Gábor.

Fotó: MTI

Az Újpest trénere gratulált a Fradinak, valamint kiemelte a szurkolók támogatását.

„A Fradi volt ma a jobb csapat, bizonyították, ők ma Magyarország legjobb csapata. Próbáltunk helyzeteket kialakítani, de sajnos nem ment úgy a játék, mint ez elmúlt két találkozón és Fradi megérdemelten nyert. Gratulálok nekik, de gratulálok a saját csapatomnak, és szeretném megköszönni a szurkolók biztatását, fantasztikusak voltak” – értékelt az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevic.

A Fradinak története során ez volt a 22. kupagyőzelme.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »