Georges Leekens: Minden mérkőzésünk egy Bajnokok Ligája-döntő

Georges Leekens: Minden mérkőzésünk egy Bajnokok Ligája-döntő

Mint arról portálunk is beszámolt, szerdán a Nemzetek Ligája sorsolásán kiderült, hogy a magyar válogatott Görögországgal, Észtországgal és Finnországgal került egy csoportba. Ez után, csütörtökön Telkiben tartott sajtótájékoztatót Georges Leekens szövetségi kapitány.

„Jo napot!” – kezdte magyarul, majd azzal folytatta, hogy meg is valósult azon vágya, hogy négyes csoportba kerüljön az együttes. „Kiegyenlített ez a csoport, s úgy gondolom, mindhárom csapat különböző típusú futballt képvisel. De sikerül beszélnem a belga kollégákkal és tőlük már megkaptuk az észtek és görögök elleni mérkőzések felvételeit. Tovább tudjuk, hogy Finnország és Magyarország között speciális kapcsolat van” – mondta.

„Első mérkőzésünk szeptemberben, idegenben lesz Finnországgal, ekkora már tudnunk kell, ki, milyen szinten van. A finnek például fizikailag erősek, s ellenük az elmúlt időszakban szerencsénk is volt, ahogy a görögök is komoly játékerőt képviselnek, de úgy vélem, mindkettejükkel egy szinten vagyunk” – fogalmazott.

„Igaz, nehézség” – folytatta Leekens –, hogy Görögország ellen zárt kapuk mögött kezd a válogatott, ez pedig csalódás. „A Nemzetek Ligája egy új kezdet, s a játékosok hazai pályán akarnak bizonyítani a közönségnek, viszont ez zárt kapuk mögött nehéz lesz. Nem lesz atmoszféra, emiatt dupla erőfeszítés kell, hogy sikeresek legyünk” – fejtette ki.

De az első állomás a két barátságos mérkőzés lesz Kazahsztán és Skócia ellen. Előbbi ellenfél az észtekre, míg utóbbi a finnekre hasonlít. „Mostantól azonban számunkra minden meccs egy Bajnokok Ligája-döntő. Néhány hónap van szeptemberig, így minden időt ki kell használni, adatot gyűjteni, elemezni, hiszen ez öt százalékkal is segíthet növelni a teljesítményt” – tette hozzá.

Hírdetés

Mint az elképzeléseit vázolva elmondta, fontos, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly. A kieső meghatározó játékosokat utáni űrt, az újaknak kell betölteniük. Ugyanakkor például fiatalok nem fognak ajándékba meghívót kapni, meg kell érte harcolniuk.

http://mno.hu/

Arra a kérdésre, hogy hány százalékot ad az első helyre, egyáltalán meg lehet-e célozni az első helyet a kapitány azt válaszolta, hogy „nem hiszek a statisztikában, jelenleg nulla pontja van a csapatnak, innek sokat lehet szerezni.”

„A kérdés, hogy ezeket a pontokat hogyan szerezzük meg. Szeptemberre készen kell lenni, s minden mérkőzésen a játékosoknak 120 százalékot kell nyújtaniuk” – fejtette ki.

A Nemzetek Ligájából vagy a hagyományos Eb-selejtezőből könnyebb továbbjutni? „A Nemzetek Ligája jelenleg a legfontosabb, ez az első lépés. Fontos, mert ez egy lehetőség, hogy kijussunk.” A légiósok kapcsán pedig arról beszélt Leekens, hogy akit jogilag el tud hívni, azt el fog, illetve úgy látja, hogy az MLS-ben játszó Nikolics Nemanja is szívesen segít a csapaton.

Arról is említést tett a kapitány, hogy folyamatosan figyeli az utánpótlás csapatokat, és számára az a legfontosabb, hogy valaki akarjon a válogatottban játszani. A szakmai stábjával kapcsolatba pedig úgy fogalmazott, hogy 2-3 hét múlva fog összeállni: „Hozhattam volna Belgiumból szakembereket, de nekem olyan magyarok kellenek, akik azonosulni tudnak a gondolkodásmódommal”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »