Geert Wilders: Magyarország követendő példa

Magyarország követendő példa kéne hogy legyen Európában, hiszen a magyarok tisztában vannak az identitásukkal – erről Geert Wilders, a holland Szabadságpárt bevándorlóellenes nézeteiről ismert vezére beszélt a Magyar Időknek adott, pénteken megjelent interjújában.

Szerinte a nyugat-európai államok szinte megfeledkeztek nemzeti identitásukról, és csak magukat áltatják, amikor a kultúrák egyenlőségéről beszélnek.

A politikus a kvótanépszavazás eredményét nagyszerűnek nevezte, mondván “itt egy újabb bizonyíték, hogy az európaiak nem akarják, hogy Brüsszel ráerőszakoljon valamit a nemzetállamokra”.

Geert Wilders, a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetője. MTI/EPA/Jan Woitas

Geert Wilders, a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetője. MTI/EPA/Jan Woitas

Szerinte Magyarország nagyon bátran cselekedett, és ellenállt a nyomásnak. A demokrácia és a nemzeti identitás kéz a kézben jár a nemzetállamisággal, amit az Európai Unió szép lassan térdre kényszerít – vélte, hozzátéve, a magyarok tudják hogy kicsodák, jól ismerik a történelmüket és a vallásukat, amit a legtöbb európai állam nem mondhat el magáról.

“Ha az otthonunkban nem dönthetünk arról, hogy kiket látunk vendégül, és a vendégek mikor távozzanak, valójában nincs is otthonunk” – fogalmazott a politikus, aki biztos benne, hogy az Európai Unió és az eurózóna csillaga leáldozott.

A menekültekről szólva azt mondta: néhányan talán képesek az integrációra, de a többségük iszlám országokból származik, és a miénktől teljesen eltérő kultúrkörből jön. Szerinte az iszlám és a demokrácia, illetve az iszlám és a szabadság nem fér meg egymás mellett. “Az iszlám nem integrálódik vagy asszimilálódik, hanem dominál és elfojt” – fogalmazott.

Geert Wilders szerint nem véletlen, hogy az egykori Kelet-Európa – beleértve a szlovákokat, a lengyeleket és a cseheket – tiltakozik, hiszen ők már találkoztak a totalitarizmussal a szovjet elnyomás idején, és most felismerik a veszélyt. Azt mondta: “mi nyugaton csak most kezdünk ismerkedni vele, Brüsszel bizonyos értelemben a mi Moszkvánk”. Úgy értékelte: a kultúránk, az identitásunk és a szabadságunk túlélése múlik az iszlám bevándorlás megállításán.

Arra a kérdésre, hogy Hollandiában vannak-e no-go zónák, azt válaszolta: attól függ, hogyan definiáljuk ezeket. Hozzátette: vannak kerületek, ahol nem élnek hollandok, közvetetten vagy közvetlenül a saría érvényesül, a ramadán idején pedig akár meg is verhetik a rövid szoknyát viselő nőket. “Hollandia kapcsán azt is mondhatnám, hogy lassan az egész ország egy no-go zónává válik” – jelentette ki. Hozzátette: el lehet menni Malmőbe, Brüsszelbe vagy Londonba, ott is vannak olyan helyek, amelyekre akár használható a no-go zóna kifejezés, hiszen a hatóságok nehezen szereznek érvényt a törvényeknek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »