Gátszakadás a német nép külpolitikai orientációjában – Oroszország és Kína az irány

Gátszakadás a német nép külpolitikai orientációjában – Oroszország és Kína az irány

 

A Körber Alapítvány – ahol a napokban Sigmar Gabriel külügyminiszter követelte a német külpolitika rugalmas elszakadását az amerikairól – friss felmérésének meghökkentő adatai kerültek nyilvánosságra.

A megkérdezettek többsége ugyanis azt akarja, hogy

a német külpolitika inkább Franciaországra, Oroszország és Kínára irányuljon, mintsem az USA felé.

Mivel a német-francia barátság eddig sem volt véka alá rejtett titok, hanem hivatalos, NATO, EU, stb. irányvonal, a Moszkva- és Peking irányultság valóban „tektonikus” változás, mint amivel az eredményekről beszámoló Russia Today német nyelvű szolgálata tudósít róla. Miközben azonnal bocsánatot kell kérni az orosz tévéhálózat elé kötelezően kiteendő „Putyin-pincsi” és „álhír” jelzők elmaradásáért, amelyeket majd odatesznek a Soros-támogatású és Soros-barát sajtótermékek.

Mert ezt és így kívánja, illetve teszi kötelezővé a mai Goolág-világ.

Tehát, folytassuk a tényekkel: 2014 óta rendel meg rendszeresen reprezentatív felmérést a Körber Alapítvány annak érdekében, hogy meg lehessen tudni, milyen igényeket támaszt a német lakosság az ország külpolitikájával szemben.

Hírdetés

Mint kiderült a legfrissebb közvéleménykutatásból,

a megkérdezettek valóban „több külpolitikai aktivitást” akarnak Berlintől,

mint azt a legutóbbi müncheni biztonságpolitikai konferencián azt Joachim Gauck akkori szövetségi elnök és a hadseregben a régi német katonadalok kottájának tartását is szigorúan megtiltó Ursula von der Leyen védelmi miniszterasszony szorgalmazta, csak nem éppen azon irányba, mint amit ezen, transzatlanti szerelemtől égő bábok akartak, természetesen Amerikára gondolva.

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/gatszakadas-nemet-nep-kulpolitikai-orientaciojaban-oroszorszag-es-kina-az-irany-2552695/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »