GastRock Fesztivál Dobócán

GastRock Fesztivál Dobócán

Harmadik éve kerül megrendezésre a Dobócai gasztRock Fesztivál. A szervezők a főzőversennyel egybekötött rockfesztivált augusztus 6-án „A gasztronómia egyesít, a rockzene utat mutat!” szlogennel nyitották meg.

A zenés és szórakoztató programok mellett kulináris különlegességekkel, helyi specialitásokkal várták az érdeklődőket.

A benevezett, találékony megnevezéssel bíró főzőcsapatok sokféle ételt készítettek. A községbe érkezők megtalálhatták a kedvükre valót és kóstolhatták a jobbnál jobb falatokat. A fantáziadús ételek kiértékelésére háromtagú zsűri vállalkozott, melynek idén sem volt könnyű dolga. Amikor mindenki azt főz, amit akar, nehéz összehasonlítani a különböző ízeket, mert a maga nemében mindegyik étel jó. Könnyebb különbséget megállapítani két gulyásleves vagy két pacalpörkölt között, de a teljesen eltérő ízvilágú ételek között nagyon nehéz különbséget vonni.

„Olyan kritériumokat értékeltünk, mint az összvilág, a tálalás, az illatok, a minőség, és végül még egy külön kategóriát vettünk figyelembe, ami a sátrak minősítését illeti. Tehát így született meg a végeredmény. Fantasztikus ételeket kóstoltunk, és nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy meghatározza, melyik a legjobb ebből a sokrétű, sokfajta gasztronómiai csodából, de a végeredmény megszületett” – mondta Orosz István zsűritag.

Hírdetés

A harmadik helyen a Haverock végzet, a Vadászfeleségek csapata lett a második, míg az első helyet a Rimajánosi Kertészet csapata szerezte meg. A legszebb sátorért járó elismerést szintén a Vadászfeleségek nyerték. A legszebb tálalás díját, az elkészített bőségtállal a Rimajánosi Kertészet kapta.

A délután folyamán felléptek a The Frozen Rose és a Koral–Omega Revival Band nevű zenekarok, valamint az esti órákban a jó hangulatról az Alldevils és a hazai ROVAROCK rockbanda gondoskodott.

(Máté Gyöngy/Felvidék.ma)

A szerző felvételei a rendezvényen készültek.

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »