Gašpar nem mond le, csak ha az új miniszter felszólítja

Tibor Gašpar nem mond le, csak ha a következő belügyminiszter erre felszólítja– jelentette be az országos rendőrfőkapitány Tomáš Drucker belügyminiszter lemondásának másnapján tartott sajtótájékoztatóján.

Gašpar a sajtótájékoztató elején elmondta: tovább nem hallgathat, reagálnia kell azokra a történésekre, amelyeknek az elmúlt hetekben tanúja volt, és nyilatkoznia kell a nevét és a személyét ért támadásokkal kapcsolatban. 

Gašpar köszönetet mondott Druckernek, hogy körültekintően vizsgálta a rendőrség és a főkapitány ügyét. Ismét elmondta, hogy a belügyminiszter döntése meglepte és váratlanul érte őt. 
 

Gašpar elmondta: ha valaki megosztja a társadalmat, az egészen biztosan nem ő, és az Egy tisztességes Szlovákiért tüntetések szervezőit név szerint felsorolva kritizálta “hisztérikus reakcióik” miatt. Nem gondolja, hogy ez az egész ország hangja volna. Gašpar a sajtótájékoztatón elmondta a szakmai életrajzát, és részletesen felsorolta azokat az eredményeket, melyeket a vezetése alatt ért el a rendőrség. Szlovákia szerinte a világ egyik legbiztonságosabb országa.

“A személyem elleni támadások közvetve 23 000 rendőrt és a saját családomat is érintik” – nyilatkozta a főrendőr.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »