Gangesz-vizet árulnak az indiai postahivatalokban

A hinduk által szentként tisztelt, ám a világ az egyik legszennyezettebb folyójának, a Gangesznek a vizét kezdték el árusítani a postahivatalok Indiában.

Az új szolgáltatást vasárnap jelentették be a keleti-indiai Bihar államban fekvő Patnában Manoj Szinha és Ravi Sankar Praszad szövetségi miniszterek, utóbbi elmondása szerint a postákon a két híres Gangesz-menti zarándokhelyről, Gangotriból és Risikésből származó folyóvíz lesz kapható.

Az üvegben árult víz – amely sok hindu szerint eltávolítja az emberek bűneit – akár online is rendelhető, és házhoz szállítást is vállal a posta.

A Gangesz a Himalája jeges csúcsainál ered az indiai Uttarakhand államban, és hatalmas delta torkolattal ömlik a Bengáli-öbölbe.

Noha a folyót nagyra becsülik a hívő hinduk, vízét ipari létesítmények és a környező települések lakossága is szennyezi, így nem csupán a világ harmadik legnagyobb folyama 2525 kilométeres hosszával, hanem az egyik legszennyezettebb is.

A jelenlegi indiai miniszterelnök, Narendra Modi 2014-ben ígéretet tett a Gangesz megtisztítására, ám mindez eddig nem teljesült.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »