Gálfi mellé állt az EMNP az MPP belharcában

Gálfi mellé állt az EMNP az MPP belharcában

A Magyar Polgári Párt és a Erdélyi Magyar Néppárt közt kialakult nézeteltérés és a Gálfi Árpád polgármestert elnöki tisztségéből leváltó „puccs” kapcsán is tartott sajtótájékoztatót Ölvedi Zsolt, az EMNP székelyudvarhelyi szervezetének elnöke csütörtökön. Ezen részt vett Nagy Pállal, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke is. Ölvedi elmondta, ezen eseményeknek már voltak érezhető előjelei.

„Azok, akik megpuccsolták a polgármestert, nem szavazták meg azt, hogy az RDE és a polgármesteri hivatal közötti szerződések ügyében a városháza egy hozzáértő ügyvédet fogadjon, aki tisztázza, milyen konkrét jogi viszony van a két fél között” – hangsúlyozta a néppárti politikus, majd hozzátette: ennek kapcsán rendezni szeretnék annak a cekendi szeméttelep-környéki mezőgazdasági területeknek a helyzetét, amelyre Szász Jenő és Bunta Levente volt polgármesterek építkezési engedélyt adtak ki.

Hírdetés

„Nem szeretnénk beleszólni az MPP belügyeibe, de az elmúlt hónapok történései alapján egyértelmű, hogy Gálfi Árpád polgármester a jó oldalon van. Azért próbálják egyes emberek félreállítani, mert bizonyos pénzügyi érdekekkel szemben a székelyudvarhelyiek érdekét tartja szem előtt. A Néppárt önkormányzati képviselői továbbra is hisznek abban, amit a 2016-os kampányban együtt jelentettünk ki, hogy tiszta lappal indulunk, s ennek szellemiségében dolgozunk” – mondta Ölvedi.

„Sajnálnánk, ha az MPP elvesztené az eredeti céljait és az arcát. Aggódva figyeljük ezeket az eseményeket, és azt látjuk, hogy az önös- és pártérdekek miatt évtizedes barátságok mennek tönkre a másik táborban. A Néppártnál az emberi kapcsolatokat sokkal fontosabbnak tartjuk, mint egy vélt vagy valós pártérdeket” – mondta Nagy Pál, majd hangsúlyozta, hogy továbbra is a Magyar Polgári Párt és a Néppárt összefogásában látja a közös jövőt. „Ahol összefogott az MPP és a Néppárt, ott az önkormányzati választást megnyertünk. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Hargita megyei MPP szervezeteivel és legtöbbjük részéről az az igény, hogy az összefogást helyi szinten sikerüljön megvalósítani. A felső, illetve a központi hatalom nem szeretné azt, hogy a nemzeti oldal túlságosan megerősödjön. Ennek látom az előszelét ebben a sajnálatos esetben” – mondta Nagy Pál. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »