Gálfalvi György a szkeptikus magyar értelmiségi

Gálfalvi György a szkeptikus magyar értelmiségi

Gálfalvi György Kacagásaink című kötetét mutatták be csütörtökön a nagyváradi Illyés Gyula Könyvesboltban a szerző jelenlétében.

Gálfalvi György marosvásárhelyi író, szerkesztő Kacagásaink című kötete egy sajátos emlékirat, hiszen nem csak a szerzőnek magának az emlékeire hagyatkozó visszaemlékezések olvashatók benne, hanem a Szekuritate megfigyelői által írt jelentések is, és ezeknek a szorgos jelentőknek köszönhetően olyan emlékek, élmények is megörökíttettek, amelyekre, maga a szerző nem is emlékezett már.

A nagyváradi könyvbemutatón Szűcs László, a kötet szerkesztője ismertette röviden a kötetet, majd Varga Gábor író, egykori politikus méltatta a szerzőt és munkásságát. „Gálfalvi György meghitt barátunk, a magyarságához, szülőföldjéhez görcsösen ragaszkodó közéleti értelmiségi, aki közösségét akarja szolgálni” – vallotta a meghívottról Varga Gábor, akiről a továbbiakban elmondta, hogy az Ifjúmunkásban kezdte pályáját, majd 1970-től a marosvásárhelyi Igaz Szó munkatársa volt, majd annak átkeresztelésétől, tehát 1990-től 2008-as nyugdíjba vonulásáig a Látó folyóiratnál dolgozott.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »