GALÉRIA: Ismét tizenegyest hibázott, és kikapott a Téglamezőn a DAC

GALÉRIA: Ismét tizenegyest hibázott, és kikapott a Téglamezőn a DAC

A DAC labdarúgócsapata 2:0-s vereséget szenvedett a Slovan otthonában a pozsonyi Téglamezőm a Fortuna Liga 18., utolsó őszi fordulójában. A sárga-kékek még 0:0-nál büntetőt rúghattak, de Davis lövését védte Šulla.

A DAC kezdőcsapatában volt egy meglepetés: arra számítani lehetett, hogy Kružliak nem épül fel a hátsérüléséből, de Ramirez sem tudta vállalni a játékot, így középcsatárként a 18 éves, ghánai Ernest Boateng lépett pályára.

A helyi műsorközlő a hazai fehér sólymok és Mangalaci párharcaként vezette fel a mérkőzést, amely előtt az égszínkékek akár ötszámjegyű nézőszámban is reménykedtek, de ez nem jött össze, 8600 néző volt.

Még el sem kezdődött a meccs, a pozsonyi drukkerek már „kurvamagyaroztak”, a vendégszektor „Szlovákok, nincsen hazátok”-kal és „Ria, ria, Hungáriá”-val válaszolt.

Az első negyedórában a DAC birtokolta többet a labdát, de a Slovannak volt egy veszélyesebb akciója. A 15. percben büntetőhöz jutott a DAC, Abena és Boateng találkozása után a 16-osban. A labda mögé Davis állt, de csakúgy, mint egy héttel ezelőtt a nyitraiak ellen, most is kihagyta! Ezúttal jobban rúgta, de Šulla a kapufa segítségével védett.

Öt perccel a kimaradt büntető után – szintén az előző mérkőzéshez hasonlóan – Divkovic kapott jó labdát egy labdaszerzés után a bal oldalon, de most Šulla jól zárta a szöget.

A Slovan inkább játszott kivárásra, de azért ha Sporar jó labdát kapott, könnyű lábbal alakított ki magának lövőhelyzetet…

Hírdetés

A 26. percben Blackman mutatta meg, hogyan is kell behatolni a tizenhatosba, és jól is csavarta a labdát, a lövésre talán Šulla sem számított, de az kevéssel a kapu fölé szállt.

A 32. percben a Slovan lőhetett éles szögből, kb. 17 méterről egy szabadrúgást, Holman fű alatt kapura tűzte, a kapufáról jött ki a labda. Két perccel később viszont a pozsonyiak megszerezték a vezetést: a szokásos módon Moha adta középre a labdát laposan majdnem az alapvonaltól, a védelem és a kapus sem tudott tisztázni, és Rabiu középről a hálóba lőtt – 1:0. Négy percre rá majdnem növelte előnyét az égszínkék csapat: Sporar fejesét a vetődő Jedlička nem érte el, de a kapufa megmentette.

A DAC játékából valahogy kiveszett a meglepetés lehetősége, becsülettel igyekeztek összeszedni a labdákat, de a rock and rollos megindulások most elmaradtak.

A második félidőt a Slovan kezdte jobban, és az 53. percben növelte előnyét – Holman találta meg Sporart egy védő mögött, a szlovén csatár pedig elfektette Jedličkát, és a hálóba passzolt – 2:0. A dunaszerdahelyiek reklamáltak, mert a Slovan gyors támadása egy olyan szituációból indult, amikor szabálytalankodtak egy DAC-játékossal szemben, de ez a lényegen már nem változtatott.

A 63. percben Sporar kedvére végigszlalomozhatott a DAC védelmén, de Jedlička spárgázva óriásit védett.

A sárga-kékek próbáltak valamit kezdeni az eredménnyel, de kevés sikerrel: Boateng a tizenhatoson belül passz vagy lövés helyett elbotlott a saját lábában, Vida Kristopherhez alig jutott el a labda, Divkovic távoli próbálkozásai nem jelenthettek gondot Šullának. Négy perccel a lefújás előtt Boateng kemény lövése a kapu mellé szállt. A végén már teljesen kitámadott a DAC, de szépítenie nem sikerült.

A hosszabbításban még a Slovannak is volt egy helyzete, Rataóval szemben Jedlička védett.

A Téglamezőn így papírforma-eredmény született, a Slovan pedg tízpontos előnnyel telelhet a Fortuna Liga táblázatának élén.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »