Galánta: A megye átvette a Čistý deň épületét és telkeit

Galánta: A megye átvette a Čistý deň épületét és telkeit

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat átvette a Čistý deň nonprofit szervezettől a galántai épületet és telkeket, amelyeket a szervezet a közös szerződés értelmében használt.

Mindez hétfőn történt, az után, hogy a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat felmondta a szerződést, és letelt a három hónapos felmondási idő. A másik épületet és a hozzá tartozó telket, amelyet a reszocializációs központ a kölcsönszerződés értelmében használt, egyelőre nem szolgáltatták vissza. „A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat felszólította a központot, hogy takarítsák ki az épületet. Amennyiben ez a megállapított határidőn belül nem történik meg, bírósági úton leszünk kénytelenek kiüríttetni” – tájékoztatott Jaroslav Vacek, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat kommunikációs részlegének munkatársa.

Azt is hozzátette, hogy míg a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat előző vezetése szemet hunyt a Čistý deň ügyei felett, Jozef Viskupič jelenlegi elnök meg akarja oldani a kialakult problémát. Miután a Čistý deň elveszítette az akkreditációját, a kerület megszüntette az együttműködést a központtal. A szóban forgó ingatlanokat a kerület szociális berendezések létrehozására tervezi felhasználni.

A Čistý deň 2005-től használta a galántai ingatlanokat. A központban függőséggel küzdő fiatalokkal foglalkoztak. Az akkreditációt az intézményben történt szexuális visszaélés gyanúja miatt vehették el a szervezettől.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »