Galambos bravúrbronza Rigában

Galambos bravúrbronza Rigában

A rigai birkózó-Európa-bajnokság harmadik napján a magyarok közül Galambos Ramóna jutott a legtovább, egészen a dobogóig. A sportolónak ez élete első felnőttérme világversenyen.

Szinte berobbant a nemzetközi felnőttélvonalba a 19 éves Galambos Ramóna. A rigai birkózó-Európa-bajnokságon az 55 kilós versenyző első mérkőzésén két levitellel 4-0-ra kikapott a kétszeres vb-ezüstérmes Irina Ologonovától. Mivel az orosz versenyző fináléba került, Galambos a vigaszágon folytathatta. Előbb 6-2-es első menetet követően 9-3-ra verte a német Eileen Friedrichet, jöhetett a bronzmérkőzés. Itt a román Simona Pricob ellen nagyszerűen teljesített a szigetváriak ifjú kiválósága, félidőben 6-0-ra vezetett, majd kisvártatva elérte a technikai tust jelentő 10-0-s különbséget, megszerezve élete első világversenyes érmét.

„Egyáltalán nem számítottam erre a sikerre, már annak is örültem volna, ha egyszer nyerek. Még csak most erősödöm bele a felnőttmezőnybe, s az út bizony vereségeken át is vezet. Alig tudom elhinni, hogy a dobogóra állhatok. A bronzmérkőzés előtt tartottam a román lánytól, mert ugyan nem birkóztam még vele, láttam, hogy ügyes. Ám most nekem minden sikerült, amit elterveztünk” – jelentette ki boldogan a hazai szövetség hivatalos honlapjának Galambos Ramóna.

A másik két csütörtöki magyar résztvevő, Molnár Bálint (74) és Németh Zsanett (75) kiesett, miután lengyel és ukrán legyőzőik nem jutottak el a fináléig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »