Gál Gábor még nem kapta meg a lemondásáról szóló levelet Radačovský bírótól

Gál Gábor még nem kapta meg a lemondásáról szóló levelet Radačovský bírótól

Gál Gábor igazságügy-miniszter mostanáig semmilyen levelet nem kapott Miroslav Radačovský bírótól. Ezt az információt Zuzana Drobová, a tárca szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

Hozzátette: Radačovský még májusban jelentette be, hogy lemond a bírói tisztségről, és nyugdíjba vonul. „A Poprádi Járásbíróság bírója, JUDr. Miroslav Radačovský még 2018. május 14-én jelentette be a Poprádi Járásbíróság elnökének, hogy 2019. január 1-jével lemond a bírói tisztségről. Ezt azzal indokolta, hogy betöltötte a 65. életévét, és ezért nyugdíjba vonul” – magyarázta a szóvivő.

Drobová hozzátette: a törvény értelmében annak a hónapnak a végéig kell betöltenie a bírói tisztséget, amely hónapban bejelenti a köztársasági elnöknek a lemondását.

Hírdetés

A Poprádi Járásbíróság elnöke októberben tájékoztatta a tárcát Radačovský szándékáról.

 

A Plus 7 dní hetilap információi szerint Miroslav Radačovský, az Andrej Kiska államfő perében ítélkező bíró egy levélben jelentette be Gál Gábor (Híd) igazságügy-miniszternek a lemondását. A hetilap szerint a bíró elsősorban azért távozik, hogy ne merüljön fel kétség a döntéshozatal pártatlanságával kapcsolatban. Kiska ügyében még nem született jogerős ítélet.

Kiska elvesztette a Nagyszalók község határában található telkek ügyében folytatott pert, az ítélet nem jogerős. A bíró, Radačovský a médiában az elnököt közvetve arra szólította fel, hogy az ítélethirdetés után mondjon le hivataláról. A kijelentéseit az igazságügy-miniszter és Lenka Praženková, az SZK Bírói Tanácsának elnöke is vizsgálta annak eldöntése végett, hogy indítványozzanak-e fegyelmi eljárást.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »