Gál büntetőfeljelentést tesz az eltűnt ügyirat kapcsán

Gál büntetőfeljelentést tesz az eltűnt ügyirat kapcsán

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter büntetőfeljelentés tesz a Technopol-ügy nyomozati anyaga egy részének eltűnése miatt. A miniszter erről a facebookon értesítette a nyilvánosságot. Mint írta, személyes felelősségre vonás céljából is vizsgálat indul. A Technopol-ügy 20 millió eurós vagyonjogi per, egyik főszereplője pedig a Kuciak-gyilkossággal is kapcsolatba hozott Marián Kočner.

A SME napilap közölte le kedden megbízható forrásra hivatkozva, hogy a Technopol-ügy aktáiból egy 300 oldalas rész eltűnt a pozsonyi I. kerületi járásbíróságról. A lap hiába próbált megerősítést vagy cáfolatot kérni a hír kapcsán, nem kapott.

Gál Gábor igazságügyi miniszter saját bevallása szerint személyesen ment az említett bíróságra, ahol az illetékes járási és kerületi bíróságok vezetésével is egyeztetett.

azt nem tudta megmondani, hogy mindent sikerült-e helyreállítani, vagy sem. Elmondta, hogy az akta egy nagyon fontos része tűnt el, a 43 oldaltól a 330. oldalig. Szerinte korábban is történt már ilyen, egyes akták bizonyos oldalait más aktákban találták meg.

Hírdetés

fogalmazott. Gál elődje, Lucia Žitňanská úgy véli, hogy mikor egy ügy fontos dokumentációja tűnik el, nem hisz a véletlenekben.

mondta a korábbi igazságügyi tárcavezető. Hangsúlyozta azonban, hogy nagyon meglepődött azon, hogy a járásbíróság vezetősége nem cselekedett azonnal,mikor felfedezte a hiányosságot – tekintve, hogy a bíróság vezetőjének az kötelessége lett volna.

A Technopol-ügy tavaly előtt kezdődött, mikor A Technopol Servis nevű vállalat felett Marián Kočnerhez köthető személyek elég vitatott módszerekkel vették át az irányítást. A szükség anyagi tőkét a PENTA befektetőcsoport érdekeltségébe tartozó Privatbanka biztosította. A pénzintézet 15 milliót biztosított Kočner embereinek, a kélcsén fedezete bemutatóra szóló váltók voltak. Az új cégvezetés most a korábbi részvényesekkel pereskedik. Egyesek szerint az ügyirat 300 oldalának is azért kélt lába, hogy elnyújtsák a pert, és a részvényesek ne férjenek hozzá a céghez, amelynek vagyona 20 millió euróra rúg. A Sme újságírói korábban arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a cég 500 ezer eurót utalt Kočnernek, aki viszont azt állította, hogy nem származott anyagi haszna a válallatból.

Teraz.sk, DenníkN.sk

Nyitókép:  Hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »