Gabriela Matečná a traktoros tüntetést az ellenzék politikai akciójának tekinti

Gabriela Matečná a traktoros tüntetést az ellenzék politikai akciójának tekinti

A tüntetők, akik mezőgazdasági gépeken érkeztek Pozsonyba, és akiket Peter Pellegrini kormányfő meghívott a kormányülésre, nem a gazdák érdekeit, hanem a saját céljaikat képviselik. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter, hozzátéve: a megmozdulást az ellenzék politikai akciójának tekinti.

„Miniszterelnök-helyettesként, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterként, valamint a Szlovák Nemzeti Párt tagjaként nem gondolom, hogy a kormányülésre ilyen embereknek kellene járniuk. A kormányfőnek természetesen legitim joga bárkit meghívni a kormányülésre, de az én álláspontom szerint olyan embereket hívott meg, akik kapcsolatban állnak az alvilággal” – mondta Matečná.

Hírdetés

Hozzátette: a miniszterelnöknek és a kormánynak nem kellene legitimálnia olyanokat, akik a személyes céljaik elérésére, illetve az őket érintő ügyek elfedésére használják ki a kisgazdákat. „Ugyanígy nem kellene legitimálni olyanokat sem, akik apolitikusnak mutatják magukat, valójában azonban a tüntetések szervezői közül csaknem mindegyik valamely ellenzéki párt tagja” – hangsúlyozta a miniszter.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »