Fuvarozók a benzinársapkáról: mi miért maradtunk ki?

Fuvarozók a benzinársapkáról: mi miért maradtunk ki?

Nem értik a fuvarozók, hogy a kormány miért csak a taxisoknak engedi a kedvezményes üzemanyag-vásárlást. Módosítást, illetve szakszerű indoklást várnak.

Két fuvarozószervezet is levélben kért magyarázatot, illetve módosítást Gulyás Gergely kancelláriaminisztertől. Az atv.hu idézi Dittel Gábort, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkárát, aki az ATV-ben azt mondta: nem tudják, mi lehet az alapja a különbségtételnek. A kivételtétel indoklásában ugyanis az szerepel – magyarázta Dittel –, hogy a személytaxinál az energiaforrás a legnagyobb költségtétel. Viszont körülbelül 15 ezer, fuvarozással foglalkozó vállalkozás esetében is ugyanez a helyzet – mutatott rá Dittel Gábor. Ezért arra kérték a kormányt, hogy ha indokol valamit, azt szakszerűen tegye meg.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára ugyanakkor hangsúlyozta: ők nem a taxisoktól sajnálják a kedvezményt, és nem az a céljuk, hogy ők is kiszoruljanak az ársapka alól. Inkább azt

szeretnék, ha a kormány egységet teremtene.

Hírdetés

A szakértő szerint egyébként ez a fajta különbségtétel a piaci versenyt is torzítja. Ugyanis kedvezőbb helyzetbe hozza az egyik közúti közlekedési szolgáltatót, a másikkal szemben.

Dittel Gábor fel is tette a kérdést:

vagy egy magánbuszos vállalkozó?

Az érdekvédelmi szervezet képviselője azt is közölte, hogy bár több kormányzati képviselőt is megkerestek, egyelőre még nem volt egyeztetés.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »