Futottál már jezsuitákkal? Ha még nem, itt az alkalom!

Futottál már jezsuitákkal? Ha még nem, itt az alkalom!

A jezsuita rend magyar tartománya szeptember 28-án Fuss a jezsuitákkal! címmel sportnapot szervez Budapesten, lehetőséget adva a rend iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessék a jezsuiták tevékenységét.

A magyar jezsuiták és munkatársaik, barátaik évek óta részt vesznek versenycélú futásokon. Idén saját szervezésben folytatják ezt a hagyományt, a rendtartomány által meghirdetett hivatás évében azonban sajátos keretet és tartalmat adnak a sportolásnak. A szeptember 28-i sportnapon közösségi terepfutás és gyaloglás során lehet megismerkedni a jezsuita rend tevékenységével.

A résztvevők Makkosmáriától futnak, illetve gyalogolnak a Sodrás utcai jezsuita rendházig. A körülbelül 9 kilométeres, bő 300 méter szintkülönbségű, javarészt erdei úton haladó útvonalon hét állomás található, ahol a rend egy-egy tagja jeleníti meg a jezsuita képzés stációit. A résztvevők itt röviden bepillantást kapnak a formáció adott szakaszába. A futás egészét a tanuló rendtagokért, illetve a jövendő jezsuita hivatásokért ajánlják fel, mindenkit arra biztatva, hogy e szándékhoz tegye hozzá a saját élethelyzetéből fakadó felajánlását.

A 10 órakor kezdődő, Koronkai Zoltán és Nagy Bálint jezsuiták által bemutatott szentmisét követő futáson és gyalogláson az vehet részt, aki ezen a linken regisztrál az eseményre, és befizeti a 2500 Ft/fő hozzájárulási díjat. Mivel a magyar rendtartomány idén ünnepli 110. születésnapját, a szervezők a résztvevők számát 110-ben korlátozzák.

A távot futva teljesítőket tervezett tempójuk alapján két csoportba osztják: a gyorsabban futók lesznek a „gyorstalpalók”, a lassabban futók pedig a „fontolva haladók”. A „Jézussal gyaloglók” csapat tagjai sétatempóban fognak haladni.

Hírdetés

A résztvevők induláskor megkapják az esemény emblémázott technikai pólóját, a célba érkezés után pedig közös ebéden vehetnek részt a Sodrás utcai rendház udvarán.

A rendezvényen való részvétel alsó korhatára 14 év, a 18 év alatti résztvevőktől írásos szülői jóváhagyás szükséges. A közösségi futás jellegéből adódóan rajtszámot és időmérést a szervezők nem biztosítanak.

A nevezés feltételei, valamint bővebb információ ITT érhető el. Érdeklődni a [email protected] e-mail-címen lehet.

Forrás: Jezsuita.hu

Fotó: Ménesi Ágoston

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »