Futballakadémiát létesítenének Munkácson Magyarország támogatásával

Magyarországi delegáció érkezett október elsején a munkácsi Avangard stadionba Seszták Miklós magyar fejlesztési miniszterrel az élen. A küldöttség tagja volt többek között Kisvárda és Tarpa polgármestere, továbbá a kisvárdai Várda labdarúgóklub elnöke – tette közzé a Kárpátalja Ma.

Seszták Miklós elmondta, az akadémia létrehozásával az a céljuk, hogy megnyissák a profi foci felé vezető utat a kárpátaljai tehetséges gyerekek előtt. Részletesen felvázolva a projektet beszámolt arról, hogy az aláírt szerződés szerint Munkácson egyebek mellett öt gyakorló pályát, korszerű kollégiumot, rehabilitációs központot, medencét alakítanak ki.

A küldöttség tíz teljes futballmezt nyújtott át a Munkácsi Gyermek- és Ifjúsági Labdarúgóklub csapatai számára.

Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, a kárpátaljai közigazgatási hivatal helyettes vezetője megköszönte a vendégeknek a támogatást, és hangsúlyozta, hogy készek a magyar féllel való együttműködésre.

Ezt követően a munkácsi klub képviselője, a kisvárdai klub elnöke, illetve Kisvárda és Tarpa polgármesterei aláírták a Munkács futballakadémia megalapításáról szóló szándéknyilatkozatot.

A delegáció tagjai Andrij Baloga polgármesterrel is találkoztak. A konstruktív megbeszélésen az együttműködés további részleteiről tárgyaltak.

A vendégek a látogatás alkalmából részt vettek a Munkács és Bukovina (Csernivci) ifjúsági alakulatainak meccsén, melyen a helyi csapat diadalmaskodott.

Rovatok: SportTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›MunkácsCímkék: Munkács, labdarúgás, fociakadémia, Magyarország, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, sportForrás: Kárpátalja Ma


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »