Futball Vb: Belgium is utazhat haza

Az F csoport rangadóján a FIFA-világranglista második helyezettje, Belgium győzelmi kényszerben lépett pályára a csoportot két forduló után vezető Horvátország ellen. Modricék okos, helyenként veszélyesen játszottak így nem hagytak sok esélyt Lukakuéknak, akik csak kapufáig jutottak, a mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget.

Belgium utolsó két mérkőzésén nem talált az ellenfelek hálójába, hasonló dicstelen eset még akkor történt, amikor Georges Leekens volt a Vörös Ördögök szövetségi kapitánya, 2010-ben. A kvartettből Marokkó és Horvátország jutott tovább.

Katari világbajnokság,

F csoport:

Horvátország-Belgium 0-0

A legutóbbi vb ezüst- és bronzérmesének összecsapásán óriási lendülettel kezdtek a négy évvel ezelőtt döntős horvátok és már 10 másodperc elteltével veszélyeztették a 100. válogatottságát ünneplő Thibaut Courtois kapuját.

Hírdetés

A belgák túlélték a kezdeti horvát rohamokat – bár szerencséjük is volt, hiszen a videobíró (VAR) megmentette őket egy büntetőtől – és kijöttek a szorításból, azonban kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.

A szünetben pályára lépett a sérüléséből visszatérő Romelu Lukaku, aki a 60. percben kis híján megszerezte a vezetést, de közeli lövése a bal kapufán csattant.

A horvátok csak az eredmény őrzésével voltak elfoglalva, míg a belgák az életben maradásért rohamoztak. A hajrában Lukaku negatív hőssé vált, ugyanis kétszer is közvetlen közelről – mindkét esetben az ötösön belülről – hibázott.

Marokkó és Horvátország válogatottja jutott a 16 közé a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjából.

Az afrikai együttes a négyes csütörtöki zárófordulójában 2-1-re verte Kanadát, és mivel a legutóbbi világbajnokság ezüst- és bronzérmesének, azaz a horvát és a belga csapatnak az összecsapásán gól nélküli döntetlen született, első helyen lépett a nyolcaddöntőbe. Belgium és Kanada búcsúzott a további küzdelemtől.

Ennek a csoportnak a továbbjutói a nyolcaddöntőben az E csoportból kapnak ellenfelet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »